Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Overval Oosterland vermoedelijk opgelost

Toegevoegd: 21-09-2010, 14.32 uur
Door: Roland de Jong
OOSTERLAND - De politie heeft een 24-jarige man opgepakt in verband met de gewapende overval gisteren in Oosterland. Dat meldt de politie.


Rond 14.30 uur werd aan de Sint Joostdijk een cadeauwinkel annex TNT-servicepunt overvallen. Er werd gedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Uit direct onderzoek bleek dat een auto, die bij de overval was gebruikt, op donderdag 16 september rond 01.30 uur op geweldadige wijze was gestolen in Rotterdam. Ook bleek dat diezelfde auto was gebruikt bij een gewapende overval op een tankstation in Mijnsheerenland afgelopen zondag rond 16.00 uur.

Tankstation
De man overviel het tankstation aan de Provincialeweg N217 en zette ook hier zijn bedreigingen kracht bij met een vuurwapen. Hij bedreigde een personeelslid en ging er vandoor met een geldbedrag. Op het moment van de overval waren er geen klanten in de shop aanwezig. Het politiekorps Zuid-Holland-Zuid stelde bewakingsbeelden veilig en stuurde een sms-alert uit.

Direct na de overval in Oosterland werd door de Zeeuwse politie onderzoek gestart. Een samenwerking tussen de politie van de regio's Zuid-Holland-Zuid en Zeeland resulteerde in de indentificatie van de verdachte. Van de verdachte was bekend dat hij verblijfadressen had in Rotterdam. Op verzoek van Politie Zeeland heeft de Politie Rotterdam-Rijnmond direct een onderzoek ingesteld en werd de auto aangetroffen in de nabijheid van een van de bekende verblijfadressen.

Toen de verdachte zijn verblijfadres verliet kon hij ter plaatse worden aangehouden. Bij de verdachte werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Bij beide overvallen werd volgens de politie een geldbedrag van enkele honderden euro's buitgemaakt. De verdachte is een 24 jarige man, officieel woonachtig in de gemeente Schouwen- Duiveland. Hij is overgebracht naar Torentijd.

Zie ook:
- Gewapende overval in Oosterland (20-09-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (23-9-2010 om 13:00)
Perfect staaltje werk , van de Politie. Camera Beelden , je ziet het maar weer . Dus ook voor Thuis een DVR met Camera's , is zo gek nog niet. Dan kijken ze wel uit Dat Tuig , om een overval te plegen. En Nooit meer loslaten dat Tuig .
John (22-9-2010 om 12:15)
Goed zo!!aanpakken die lui
Moniek (22-9-2010 om 09:18)
Goed werk!! Weer wat tuig van de straat!! Zo zie je maar weer: De politie zorgt voor veiligheid & het is ECHT je beste vriend.
Yari (21-9-2010 om 20:08)
Toch wel apart. Als de politie iets niet goed gedaan heeft dan zie je meteen de reacties van azijnzuipers, en nu niemand......bah bah. Goed werk politie, goed staaltje samenwerken.
Willem (21-9-2010 om 19:54)
Kijk dat is eens snel een misdaad oplossen. Goed gewerkt politie!
3S (21-9-2010 om 15:04)
Perfect werk. Kunnen ze toch meer dan alleen snelheids controles en boetes uitschrijven!
Cookie-instellingen beheren