Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 225 km

Dronken Belg veroorzaakt ongeval

Toegevoegd: 27-09-2010, 10.31 uur
Door: Manfred Berrevoets
WESTDORPE - Zondagavond omstreeks 20.45 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden, waarbij één bestuurder lichtgewond is geraakt aan zijn oor.
 
Toen agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse kwamen waren alle betrokkenen al op eigen kracht uit hun auto's gekomen. Eén van de auto's was diverse keren over de kop geslagen en had hierbij een verkeersbord, een lantaarnpaal en een verkeerslicht geramd.
 
De agenten hebben de bestuurder van deze auto laten blazen. Hieruit bleek dat de man gedronken had. Deze man was 37 jaar oud en afkomstig uit het Belgische Aalter. Hij verklaarde dat hij over de Tractaatweg reed en dat hij, tijdens het rijden, een cd ging wisselen.


Toen hij even voor zich uit keek zag hij ineens een personenauto voor zich stil staan. Hij week uit naar links, maar daar kwam juist een andere auto aanrijden. Deze twee auto's raakten elkaar waardoor de eerstgenoemde auto over de kop sloeg.

De bestuurster van de geraakte auto, een 20-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, liep, voor zover bekend, geen verwondingen op. Beide auto's werden weggesleept door een takelbedrijf.

De Belg kreeg een rijverbod opgelegd van drie uur. Hij bleek (bijna) twee keer teveel te hebben gedronken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sdes (7-10-2010 om 02:46)
Stom? natuurlijk wel! er is een verschil tussen dronken rijden en rijden wanneer je een paar biertjes op hebt en dus wel positief bent bij een ademtest !
Judge dredd (27-9-2010 om 14:27)
Alcohol + ongeval = poging tot doodslag. maar in nederland, ja daar kan alles en mag je na 3 uur gewoon weer verder zuipen en rijden.
Hanneke (27-9-2010 om 12:24)
Pft dronken een ongeval veroorzaken, en dan toch je rijbewijs mogen houden? onvoorstelbaar. er word nu al zoveel gewaarschuwd, dat je niet dronken achter het stuur moet kruipen.
Westdorpse (27-9-2010 om 10:41)
Weer al geluk bij een ongeluk, dat ze er zo vanaf zijn gekomen. Er wordt wel op Poolse bestuurders gelet, maar de Belgen kunnen er ook wat van (nog steeds). Cd wisselen als je aan verkeerslichten komt, hoe stom kun je maar zijn. Kennis zag een auto op de kop liggen net na 21 uur bij de Eversdam.
Cookie-instellingen beheren