Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Geen bonnen voor foutparkeerders tot beleid duidelijk is

Toegevoegd: 09-02-2006, 11.39 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
TERNEUZEN - De Terneuzense parkeerwachters schrijven geen bonnen uit zolang het nieuwe parkeerbeleid voor de binnenstad niet voor alle inwoners duidelijk is. Wethouder J. van Schaik (verkeer) beloofde dat in de commissie Economie en Beheer. Het nieuwe parkeerbeleid is vorige maand ingegaan, maar om de mensen te laten wennen zijn tot nu toe enkel waarschuwingen uitgedeeld aan foutparkeerders. Aangekondigd is dat er vanaf 15 februari daadwerkelijk bekeuringen achter de ruitenwissers geschoven zullen worden.


De commissieleden zeiden deze week die datum te vroeg te vinden, omdat er nog heel wat mis zou zijn met het nieuwe beleid. „Het geeft geen pas dat we drugsklanten die foutparkeren laten wegrijden en onze inwoners op de bon slingeren“, betoogde J. Dooms (PvdA). C. van Burg (SGP) pleitte voor het opschuiven van de datum van 15 februari. „Informeer dan eerst de bewoners goed, want er zijn nog heel veel onduidelijkheden“, wist Van Burg. „Veel mensen begrijpen het beleid niet“, beaamde M. Calon (CDA).

Zo weten bewoners van De Veste bijvoorbeeld niet goed hoe het zit met het parkeren op het terrein voor De Veste.

Van Schaik gaf toe dat het parkeren bij De Veste nog een probleem is. „Het vervelende is dat als het terrein geen parkeerzone meer is, het meteen de hele dag bezet wordt door langparkeerders. We moeten iets zien te vinden, maar dan moet het wel een hele slimme oplossing zijn.“ Van Schaik zei te denken aan een soort blauwe zone en vroeg de commissie het college de tijd te geven om een oplossing te zoeken. „Oké, neem de tijd, maar doe dat dan ook voor de rest van de binnenstad“, vond C. Freeke (LCF).

„We nemen de suggestie mee om de datum op te schuiven als dat nodig is“, reageerde Van Schaik. „Daar hebben we geen moeite mee. De mensen nog een keer voorlichting geven is misschien wel een goed idee. We handhaven pas als het echt allemaal in orde is.“

Volgens Van Schaik zijn de meeste problemen met het nieuwe parkeerbeleid opgelost. „Er zijn nog een paar zaken die hardnekkiger zijn, zoals de situatie rond de afhaalchinees en het Leger des Heils in de Dijkstraat.“ Ook voor sportcentrum Delta aan het Oostelijk Bolwerk moet een oplossing komen. „Ook daarmee gaan we aan de slag.“


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren