Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf in misbruikzaak Habbo Hotel

Toegevoegd: 03-11-2010, 14.52 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag conform de eis een 28-jarige man uit uit Zoetermeer 30 maanden waarvan zes voorwaardelijk opgelegd, wegens 'grooming' op Habbo Hotel, een sociaal netwerk voor jongeren tussen de twaalf en achttien jaar. Ook werd hij veroordeeld wegens seksueel misbruik.

Grooming is de term voor activiteiten van kinderlokkers op internet. Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen L. een gevangenisstraf van twee jaar geëist en zes maanden voorwaardelijk. Op de site van Habbo Hotel presenteerde hij zich onder verschillende namen en deed hij zich veel jonger voor. Doordat hij met foefjes het taalfilter van Habbo Hotel passeerde, werden zijn uitgesproken seksuele taal en voorstellen niet herkend. In eerdere gevallen werd hij nog van de site gegooid om zijn taalgebruik.


Eind januari ontmoette hij een 11-jarig meisje en belandde hij met haar in een Vlissings hotel, waar zij door hem seksueel werd misbruikt. Na hun hotelbezoek stuurde hij het meisje sms'jes met zijn seksuele plannen voor een volgende keer. Een week later ontmoette hij haar opnieuw en toen liet hij haar seksuele handelingen bij hem verrichten. Er kwam een eind aan zijn activiteiten toen haar moeder op de gsm van haar dochter de berichten ontdekte en een aanklacht indiende. Ook had L. nog geprobeerd via Habbo Hotel een 9-jarig meisje te verleiden en werd er kinderporno op zijn computer ontdekt.

Volgens de Zoetermeerder wilde hij slechts via het sociale netwerk een relatie met een vrouw opbouwen. Dat L. de meisjes wilde ontmoeten om te zien of hij een duurzame relatie met haar wilde opbouwen, achtte de rechtbank ongeloofwaardig, gezien zijn op seks gerichte chats op Habbo Hotel en zijn sms'jes.

Zie ook:

- OM wil pedofiel twee jaar de cel in (20-10-2010)

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (4-11-2010 om 08:44)
Je hebt niet altijd zicht op wat je kinderen uitspoken achter de pc. dat habbo hotel is ook niet een of andere vage chatsite, dus uiteindelijk gaan we er naar toe dat je pas op je 18e mag gaan internetten aangezien die vuile gluipende pedo's ook al op kindersite's rondstruinen :S
Nik (3-11-2010 om 19:47)
Wat een zieke gast, alle pedo's moeten eigenlijk gewoon TBS krijgen.
Mar (3-11-2010 om 15:51)
Nou, ik had er toch minimaal een verplichte behandeling aan vastgeplakt; als zo'n zieke geest al uberhaupt te behandelen is... Creep!!!!!!!
CRB (3-11-2010 om 15:42)
Om te KOTsen zulk soort lui....... Lang opsluiten en dan aan het publiek laten weten wie hij is en waar hij is zodra hij vrijkomt. Overigens....ouders, een 9 jarig kind alleen op een chatsite......NIET doen!!
Moeder (3-11-2010 om 15:04)
Pffffffff veel te kort weer! Wat een misselijke streken bah !!!!!
Cookie-instellingen beheren