Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 31 km

Roemenen opgepakt voor diefstallen

Toegevoegd: 10-11-2010, 14.26 uur
Door: Manfred Berrevoets
GOES - In Goes zijn dinsdagmiddag vier Roemenen in de leeftijd van 21 t/m 43 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht op grote schaal winkeldiefstallen te hebben gepleegd.

De politie kwam de mannen op het spoor na een melding dat bij de Hema in de Klokstraat enkele personen hadden geprobeerd pincodes van klanten af te kijken. Mogelijk dat er sprake was van skimming.


Na deze melding gingen agenten op zoek naar de mannen die voldeden aan het opgegeven signalement. Ter hoogte van de Frans den Hollanderlaan zag een agent een auto met Roemeens kenteken rijden met voorin twee mannen die voldeden aan het signalement.

De bestuurder kreeg een stopteken. In de auto zaten in totaal vier mannen. Achterin de auto stonden twee geprepareerde tassen met daarin goederen die afkomstig waren van de Hema. In de kofferbak van de auto werden nog enkele tassen met parfurm aangetroffen met daarop prijsstickertjes van drogisterijen op Walcheren.

De mannen waren niet in het bezit van aankoopbonnetjes, alles was in Brussel gekocht volgens hen. Hierop werden de vier mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek is gebleken dat de goederen afkomstig van de Hema, waren gestolen.
 
De parfum, ter waarde van 1.300 euro, bleek te zijn gestolen bij drogisterijen in Middelburg en Vlissingen. De Roemenen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (11-11-2010 om 21:48)
Oh oh Rien linkse naïeve rakker.... oogkleppen op.merendeel wordt wel gepleegd door onze allochtone vrienden.Daarom is het achterlijk dat de politiek de deur open zet voor Albanezen.. Conclusie zowel de politiek als Rien weten niet wat er in Nederland aan de hand is.
Vlissinger (11-11-2010 om 18:30)
@ Rien: ik geloof dat het er bij jou niet in gaat, de inbraak en overval percentage is flink gestegen sinds de grenzen zijn open gegaan voor roemenen en polen etc. Die gasten ( als ze werken) worden ergens gedropt na het werk en moeten zich maar vermaken, hun manier van vermaak is inbreken etc.
PP (11-11-2010 om 16:18)
@Rien sorry Rien maar door zulke naiviteit is het al een keer misgegaan in Nederland. Jaren 50 en 60? We hebben nu al niet de orde op zaken dus waarom de kat op het spek binden door de grenzen open te gooien? Val v/d muur heeft Oost-Europa geen goed gedaan en wij plukken er de vruchten van.
Jos (11-11-2010 om 15:15)
@Rien: procentueel gezien worden er meer inbraken en overvallen gepleegd door allochtonen. Dat is een feit waar niemand omheen kan (sommigen willen dat niet inzien). De grenzen dichtgooien voor misdadig tuig uit het buitenland zou een oplossing zijn. We hebben hier al tuig genoeg.
Sjaak (11-11-2010 om 14:48)
@Rien Jij bent zelf een Roemeen zeker?
Kees (11-11-2010 om 12:08)
@ Rien, Jouw stelling klopt uiteraard niet. Als je dit relatief (procentueel) bekijkt zal blijken dat de meeste delicten gepleegd worden door allochtonen. Doordat er in Nederland (gelukkig) nog het meest autochtonen wonen zullen er absoluut gezien meer delichten door Nederlanders gepleegd worden.
Cookie-instellingen beheren