Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Politie waarschuwt voor wisseltruc

Toegevoegd: 15-11-2010, 14.03 uur
Door: Manfred Berrevoets
HULST - De laatste tijd zijn in Hulst verschillende mensen het slachtoffer geworden van een wisseltruc waarbij geld uit hun portemonnee werd gestolen.
 
Een tot op heden onbekende dader vraagt aan mensen of ze geld kunnen wisselen voor bijvoorbeeld een parkeermeter of een winkelwagentje. Op het moment dat men nietsvermoedend zijn portemonnee pakt steelt de dader hier op listige wijze geld uit waarna hij zich uit de voeten maakt.


De politie Zeeland vraagt u hier alert op te zijn en niet in te gaan op vragen om geld te wisselen. Verdachte situaties kunt u melden bij politie Zeeland 0900-8844. Vanuit het buitenland kun u bellen naar +31-118432173.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (16-11-2010 om 17:34)
Het zou inderdaad handig zijn dat er in detail uitgelegd zou worden wat er dan precies gebeurt. Dit om iedereen zeer alert te maken, en zich tegen dit soort diefstal te wapenen.
Alfred (15-11-2010 om 15:50)
Gewoonweg onmogelijk! Als ik m'n portomonnee pak (dus in mijn handen heb) kan hij daar nooit ongezien geld uit halen! Het zal wel anders gaan dan hier gesuggereerd wordt, want op die manier kan het gewoonweg niet!
Frans (15-11-2010 om 15:46)
@Piet, dit soort figuren zijn meesters in afleiding. Waarschijnlijk werken ze in groepen, eentje leidt het slachtoffer op het juist moment af en weg is het geld. Deze mensen slaan ook vooral toe bij ouderen die het allemaal niet zo snel in de gaten hebben. En inderdaad, keihard straffen.
Piet (15-11-2010 om 14:25)
Wat een kansloos iemand. Maar wat ik niet kan begrijpen is hoe het kan wanneer jij je portemonnee tevoorschijn haalt dat je het niet merkt dat iemand daar iets uit pakt. Des al niettemin moet deze man flink gestraft worden en verplicht aan het werk worden gezet. Want zo hoor je aan je geld te komen
Cookie-instellingen beheren