Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Poederbrief bezorgd bij kantoor DELTA Middelburg

Toegevoegd: 19-04-2005, 11.17 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
MIDDELBURG - In het hoofdkantoor van Delta aan de Poelendealesingel in Middelburg is dinsdagochtend een poederbrief gevonden. Onderzoek heeft uitgewezen dat het poeder in de brief geen antrax bevatte. Wat voor poeder het wel was, is nog niet bekend gemaakt.


Omstreeks kwart voor negen werd de Officier Van Dienst Brandweer 4595 verzocht telefonisch contact op te nemen met de Zeeuwse alarmcentrale. Via P2000 was echter al te lezen dat bij DELTA / Zekatel NV aan de Poelendealesingel een 'verdachte situatie' aan de gang was.

Even later rukten de tankautospuit 4530 en het hulpverleningsvoertuig 4570 van de Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/-Middelburg, bezet door de dagdienst/beroepsgroep van de brandweerkazerne aan de Stromenweg in Middelburg uit naar het hoofdkantoor van Delta.

Brandweerlieden hebben zich aldaar in zogenaamde splashpakken gestoken, pakken die stoffen die gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid buiten houden en waarin de brandweerlieden ademen door middel van perslucht. Enkele brandweerlieden hebben zich daarop in het pand begeven. De brandweerlieden hebben de poederbrief uit het gebouw gehaald.

De brief is vervolgens onderzocht door het Centraal Instituut voor Dierziekte Controle (CIDC) in Lelystad. In de poederbrief zat volgens de medewerkers van het laboratorium van het CIDC geen antrax. Antrax is een bacterie die een dodelijke ziekte kan veroorzaken. De dreiging voor antraxbrieven is ontstaan na de aanslagen op het "World Trade Center" in september 2002.

Het is niet bekend wat voor poeder er wel in de brief zat. De brief werd overigens ontdekt toen een postmachine de brief opende. De medewerkers hebben geen gevaar gelopen, aldus Delta. De politie tast momenteel nog in het duister over de herkomst van de brief. De medewerkers van het Delta-hoofdkantoor zijn overigens niet geëvacueerd geweest.

Donderdag werd in het Belgisch consulaat in Roosendaal is donderdag een brief met een nog onbekend poeder aangetroffen. Eerder werden al poederbrieven gevonden in het Friese Dokkum, Franeker en Leeuwarden. Die poederbrieven bleken eveneens niet schadelijk voor de gezondheid.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren