Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Winkeldieven in Sluis en Oostburg

Toegevoegd: 16-11-2010, 09.49 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft maandag winkeldieven aangehouden in Oostburg en Sluis.

Rond 12.45 uur werd door een winkelmedewerker van een speelgoedwinkel in Oostburg gezien dat een meisje knuffels wilde stelen. Volgens eigen zeggen heeft de vrouw het meisje, toen zij naar buiten liep, gevraagd of zij in haar tas mocht kijken. Daarin trof de winkelmedewerkster twee knuffels met een gezamenlijke waarde van ongeveer € 15,-.


De knuffels had het meisje nog niet afgerekend en de politie werd gebeld. Agenten van de Zeeuwse politie hebben het meisje aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar zij een verklaring heeft afgelegd.

Het meisje verklaarde echter dat de vrouw haar had bevraagd voordat zij buiten de winkel was gelopen. Zij ontkende dan ook dat zij de diefstal had gepleegd. Wèl verklaarde zij akkoord te gaan met een doorverwijzing naar HALT, mocht het zo ver komen... De verdachte is 15 jaar oud en afkomstig uit Breskens.

Ook in Sluis werd vanmiddag een winkeldievegge betrapt. In een parfumerie in de Kapellestraat werd een 66-jarige vrouw uit Brugge betrapt toen zijn een zogenaamd nagelpenseeltje probeerde weg te nemen.

De diefstal vond plaats omstreeks 14.00 uur. De vrouw had een paar boodschappen bij de kassa afgerekend, maar had dit penseeltje in een ander tasje gedaan. Helaas voor haar ging het alarm af.

Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ex-winkelmedewerkster (18-11-2010 om 15:38)
Lees wat ik schreef..ik zei ook Sluis. Ik had het niet over landelijk.
PP (16-11-2010 om 22:15)
@Ex-winkelmedewerkster De statistieken liegen er niet om dat maar liefst 80% niet-nederlanders in de gevangenis zitten dus, idd 20% nederlanders.
Ex-winkelmedewerkster Sluis (16-11-2010 om 17:50)
En iedereen maar roepen dat buitenlanders stelen..lees: oost-blok en marokanen. In Sluis zijn het bijna altijd die rijke oudere madametjes die de gekste dingen jatten. Een fles shampoo van € 50 afrekenen en iets van 3€ jatten. En van het bureau opgehaald worden in een nagelnieuwe Mercedes.
K (16-11-2010 om 15:03)
Zielig hoor dat er mensen zijn die zich laten verleiden tot diefstal van een paar euro,als meisje van 15 kun je volgens mij beter je vader eens lief aankijken, dan had ze de knuffels waarschijnlijk van dr vader gekregen of van dr zakgeld kunnen kopen? nu krijgt ze een strafblad voor 15 euro, dom dom
Anja (16-11-2010 om 11:34)
Helaas voor haar ging het alarm af... wat is dat nu voor kolder!!! Gelukkig ging het alarm af zodat die vrouw gepakt kon worden!!!!! Laat er maar een flinke boete bijkomen Hopelijk leert ook het meisje van 15 er dan van
Cookie-instellingen beheren