Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
105 files van totaal 388 km

Weer vijf jaar geeist tegen Lewedorper

Toegevoegd: 17-11-2010, 14.29 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 34-jarige, ontkennende inwoner van Lewedorp is vandaag op de zitting van de rechtbank in Middelburg opnieuw een gevangenisstraf van vijf jaar geëist.

De man wordt er onder meer van verdacht in de periode tussen juni 2004 en maart 2006 in Borsele zijn toenmalige partner met geweld te hebben verkracht en haar ook te hebben mishandeld. Van de daaropvolgende partner achtte de officier van justitie het stelselmatig verkrachten niet bewezen en vorderde voor dat feit vrijspraak.


Ook had hij (eveneens met geweld) een seksuele relatie met een dertienjarig meisje en legde hij medio 2007  via MSN contact met een 15-jarig autistisch meisje en maakte hij zich schuldig aan wat wordt omschreven als 'grooming'.  Grooming' is een term voor activiteiten van kinderlokkers op internet. Het betekent dat volwassenen minderjarigen via internet benaderen om seksueel getinte contacten met die kinderen te hebben. Grooming  is sinds begin dit jaar eveneens strafbaar gesteld.

De zaak tegen de Lewedorper, die inmiddels is verhuisd naar Maassluis, werd al eerder behandeld, mar aangehouden om hem nader te laten onderzoeken door het Pieter BaanCentrum. Omdat de Lewedorper elke medewerking weigerde, leverde dat onderzoek niets op. Voor de officier van justitie restte dan ook niets anders om zijn eis te handhaven.

Uitspraak 1 december.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Petronella (19-11-2010 om 08:01)
Wat een lage straffen zeg in nederland. zeker als je leest wat deze man allemaal heeft uitgevreten, dit kan gewoon echt niet, en dan nog wel met zulke jongen meisjes, als ik de straffen mocht geven zat deze man wel langer dan 5 jaar, stel dat de uitspraak anders uitvalt , wat we niet hopen .
Rudy (18-11-2010 om 12:37)
Het is wel te hopen dat de jeugd en de ouders in maassluis weten wie hij is zodat ze dit lage beest goed in de gaten kunnen houden
Marco (18-11-2010 om 10:26)
Wat een ***. Wat is nou 5 jaar? Als je opsomt wat hij heeft uitgevreten is het een belediging voor de slachtoffers... 5 jaar en dan wegens "goed gedrag" na 3,5 jaar vrij, voorarrest wordt meegerekend dus nog een kleine 3 jaar (in een hotel) zitten. Nou nou, dat zal em leren... 5 jaar..
Viviana (18-11-2010 om 09:35)
Wat een belagelijke lage straffen weer in nederland...kom op mensen bescherm onze kinderen tegen dit uitschot!!!!
Mar (17-11-2010 om 17:15)
Wat een ontzettend triest figuur zeg! Met geweld een dertienjarige misbruiken en ooknog een autistisch meisje proberen? Die hebben toch nauwelijks verweer! Bah, om te kotsen!
Willem (17-11-2010 om 17:13)
Wat een straffen weer in Nederland. Toch niet te geloven dat hij een paar levens kapot maakt en zelf 5 jaar tv mag kijken in een kamertje. Daarna waarschijnlijk weer vrolijk naar het volgende slachtoffer... Zo'n iemand moet de rest van zijn leven alleen doorbrengen in een donkere cel.
Cookie-instellingen beheren