Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Vijftien maanden voor afperser

Toegevoegd: 19-11-2010, 03.11 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 26-jarige inwoner van Bergen op Zoom voor diefstal met geweld een gevangenisstraf van vijftien maanden waarvan vijf voorwaardelijk plus (conform de eis) de ten uitvoerlegging van drie maanden rijontzegging opgelegd.

Tegen de Bergenaar was anderhalf jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist. Op 9 mei ontmoette de Bergenaar een automobilist op een homo-ontmoetingsplaats bij de parkeerplaats bij de Vierlingweg in Rilland. De automobilist verwachtte herenliefde, maar in plaats daarvan werd hij met een schroevendraaier bedreigd  en van zijn geld, autopapieren, sigaretten en zijn bankpas beroofd.


Een 20-jarige vriend, die de Bergenaar naar Rilland had gereden, werd wel vrijgesproken van medeplichtigheid maar kreeg wel een boete van 500 euro en vier maanden niet rijden, plus twee maanden voorwaardelijke rijontzegging voor minder fraai rijgedrag. Tegen hem was voor medeplichtigheid en roekeloos rijgedrag een celstraf van een jaar plus een rijontzegging van vier maanden gevorderd.

Zie ook:
- OM wil flinke straf homo-afperser (05-10-2010)
- Voorarrest homo-afperser blijft in stand (12-08-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren