Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongeman schuldig aan fataal ongeluk

Toegevoegd: 19-11-2010, 03.11 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 19-jarige inwoner van Kapelle is donderdag in Middelburg veroordeeld voor een verkeersongeluk met dodelijke afloop. De man wordt roekeloos rijgedrag verweten.

De man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een half jaar waarvan twee maanden voorwaardelijk, een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van drie jaar. Er was naast de opgelegde rijontzegging een celstaf van acht maanden tegen hem geëist. De taakstraf zal de jongeman in een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers moeten vervullen.


Op 24 mei reed de beginnend bestuurder met een snelheid van rond de honderd kilometer per uur over de Langeweg in Wilhelminadorp en ging driftend een rechter bocht in.  De maximum snelheid is daar 60 kilometer per uur.

In de bocht brak de wagen uit, de Kapellenaar verloor de macht over het stuur en de auto kwam op de linker weghelft terecht. Een hem tegemoetkomende motorrijdster uit Nieuwerkerk (22) kon de auto niet meer ontwijken en een botsing met fatale afloop was het gevolg.

De rechtbank nam het de scholier met name kwalijk dat hij dergelijk rijgedrag 'voor de kick' deed. Binnenkort moet de Kapellenaar deelnemen aan een speciale rijtest van het CBR om te kijken of hij nog wel geschikt is om een voertuig te besturen.

Zie ook:
- OM: 'Dood door schuld' (05-11-2010)
- Dode bij ongeval Wilhelminadorp (24-05-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (23-11-2010 om 11:24)
Echt ongelofelijk! 4 maanden cel? Voor dood door schuld?? In middelburg wordt een man veroordeeld voor 15 mnd cel in verband met afperssing. Dus maw mensen van dit land, je kan beter iemand om het leven brengen dan iemand afpersen, voor moord krijg je een VEEL lichtere straf dan voor afpersing!!!
Mini (19-11-2010 om 21:56)
Een rijvaardigheidstest???? is dat nog nodig dan?! Volgens mij heeft die idioot al genoeg bewezen dat hij niet kan rijden... Driften is al hartstikke stom, maar als je het dan ook nog op zo'n belachelijke plek doet.... 10 jaar de cel in lijkt me beter!
Goesenaar (19-11-2010 om 20:27)
Er staat: "het CBR moet bepalen of hij nog wel geschikt is om een voertuig te besturen". Neen natuurlijk is hij niet geschikt. Heeft dit eerder ook al bewezen. Rijbewijs voor altijd innemen. De veroordeling is te licht voor moord met voorbedachte rade.
K (19-11-2010 om 14:43)
19 en al driften, het is geen computterspel en de openbare weg is zeker geen circuit, wil je dit soort (zeer moeilijke) autosporten beoefenen, haal je race licentie en doe mee aan een driftcursus dan leer je je auto onder controle te krijgen en zelfs dan hoort driften alleen op het circuit!
Kee (19-11-2010 om 14:10)
Lage gevangenisstraf helaas, maar wel het maximum aan rijontzegging. Hopelijk is de test een zeer strenge en betert deze vent zijn leven nu hij werkstraf krijgt daar waar zij terecht komen door mensen met het zelfde rijgedrag als hij.
Henri (19-11-2010 om 14:02)
Driften en met auto racen is ook best chill, vind ik ook..Maar in een gehuchtje met slecht zicht door komende bocht ? Nee deze persoon is geen rijbewijs waard, net als sommige jonge meiden/jongens die ik spreek die bang zijn voor regen en trucks op de weg..Of met 40 km snelweg invoegen..NOOIT !!
Cookie-instellingen beheren