Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 54 km

Arrestatie bij vechtpartij ROC

Toegevoegd: 25-11-2010, 14.46 uur - Update: 25-11-2010, 23.38 uur
De politie was met diverse eenheden aanwezig bij de school. De politie verlaat het ZEP-terrein.
De politie was met diverse eenheden aanwezig bij de school.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Op het ROC Zeeland in Middelburg heeft zich vanmiddag een vechtpartij voorgedaan. Dat bevestigt de politie.

Volgens de politie raakten meerdere personen slaags. Er is één persoon, een 21-jarige man uit goes, aangehouden. Wat de aanleiding voor de vechtpartij was, is niet bekend. Volgens leerlingen van de gloednieuwe school op het ZEP-terrein aan het Podium rende een grote groep leerlingen over het parkeerterrein richting de Schroeweg.


Berichten op Twitter dat er sprake zou zijn van een steek- of schietpartij lijken vooralsnog gebaseerd op indianenverhalen. Voor zover bekend is er niemand noemenswaardig gewond geraakt.

Een flink aantal politiewagens en een team van beveiligers is ingezet om de rust weder te laten keren. Rond 14.45 uur was de situatie weer grotendeels rustig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Benny (27-11-2010 om 17:32)
Ik heb op de oude roc in middelburg gezeten maar ben nu wel voleerd bakker en zit nu op het roc in vlissingen voor te leren voor chauffeur goederenvervoer. ken iemand die hbo gedaan heeft maar nu mooi wel me post bezorgt mvg benny
Frans (27-11-2010 om 14:25)
Die scholen zijn tegenwoordig veel te groot. Daar is geen overzicht meer. En dus is het vragen om problemen.
Konijn (27-11-2010 om 12:31)
@Division , zwaar mis plaatste opmerking. Niet iedereen op het MBO is per definitie niet gemotiveerd. Zwak om iedereen op één berg te gooien. Zijn genoeg MBO'ers die doorstromen naar een HBO.
Leerling Roc horeca (27-11-2010 om 00:45)
Ik vind inderdaad dat beveiliging helemaal niet nodig zou moeten zijn, Maar helaas is dat niet het geval. Er hebben zich deze maand al meerdere vechtpartijen-/tjes voorgedaan. Je kan haast bijna wachten op de eerste schiet/steekpartij... Maar gelukkig is daar NOG geen sprake van Groetjes, Daniel
Sjaakie (26-11-2010 om 23:54)
Ik net in nederlands les zitten toen ik niet kon letten op leraar door vechten buiten
Personeel ROC (26-11-2010 om 20:43)
De betrokken persoon betrof geen deelnemer van het ROC. Hij probeerde binnen te komen en werd door de beveiliging tegengehouden. Hierna is een vechtpartij ontstaan.
Cookie-instellingen beheren