Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 174 km

Walcherse zwaargewond op A58

Toegevoegd: 25-11-2010, 15.15 uur
Door: Roland de Jong
ROOSENDAAL - Bij een verkeersongeval op de A58 bij Roosendaal is woensdagavond een vrouw uit Koudekerke ernstig gewond geraakt. Dat meldt de politieregio Midden- en West-Brabant.

Het ongeluk gebeurde tussen de afslag Zegge en Roosendaal-Oost in de rijbaan Etten-Leur richting Roosendaal. Een 21-jarige vrouw uit Bosschenhoofd raakte met haar auto, een Peugeot 206, ter hoogte van Majoppeveld in een slip. Via de berm kwam ze terug op de rijbaan. Daar botste ze tegen een vrachtwagen. Na de botsing kwam ze achterstevoren midden op de rijbaan tot stilstand.


De twee inzittenden stapten uit het voertuig, waarna de 35-jarige vrouw uit Koudekerke frontaal met haar auto op het stilstaande wrak klapte. Eén van de inzittenden, een 20 jarige man uit Hoogerheide, van de geslipte auto werd daarbij geraakt door rond vliegende brokstukken. Hij is vanwege verwondingen aan naar het Sint Franciscusziekenhuis.

De 35-jarige vrouw uit Koudekerke zat bekneld in haar auto en werd na ongeveer 40 minuten door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. De bevrijding werd gecoördineerd door een ter plaatse gekomen trauma-arts. Bij de actie was de vrouw goed aanspreekbaar. Ze werd overgebracht naar het Sint Franciscusziekenhuis.

Kort na de eerste aanrijdingen botste een 44-jarige man uit Bergen op Zoom met zijn Hyundai tegen de achterzijde van stilstaande andere vrachtauto. De automobilist liep daarbij letsel op aan zijn gezicht en werd overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis.

 

Vanwege de ravage en de hulpverlening aan de slachtoffers sloot de politie in samenwerking met Rijkswaterstaat de bewuste rijbaan van A58 af. Het verkeer kon eenvoudig via een parallelweg worden omgeleid. Dit leidde wel tot enig oponthoud maar niet tot grote files.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap vergeer (25-11-2010 om 22:35)
Het gevaar loert overal zei mijn instructeur altijd. Ver vooruit kijken en zien wat er ver voor je gebeurt. Heel akelig voor mevrouw dat er ineens een auto pal voor haar op de snelweg stond, dan moet je geluk en een razendsnelle reactie hebben.
Cookie-instellingen beheren