Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Walcherse ambulance naar Neeltje Jans

Toegevoegd: 24-10-2003, 09.10 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

VLISSINGEN - De paraatheid van ambulances in Zierikzee, Neeltje Jans en Tholen wordt verhoogd. Om dit te bereiken gaat een ziekenwagen uit Vlissingen over naar de post Neeltje Jans.

Ambulancedienst Boven de Westerschelde begint met slaapdiensten voor de drie posten, waardoor de ambulanceteams bij oproepen sneller kunnen uitrukken. Neeltje Jans kreeg kortgeleden van minister Hoogervorst de status van vaste post. Tot dan mocht de ambulancedienst Neeltje Jans enkel `s zomers bemannen.

Vanuit de post op de Oosterscheldewaterkering kan de wagen de kop van Schouwen, Noord Beveland en noord-oost Walcheren bestrijken, zegt directeur J. van der Velde van de Regionale Ambulancevoorziening Zeeland. De ambulancepost Vlissingen staat één van zijn vier ambulances af aan noordelijk Zeeland. Walcheren beschikt nu over vijf ziekenwagens; bij het medische centrum in Middelburg staat er ook één. Volgens Van der Velde rechtvaardigt het beperkte gebruik van de vierde Vlissingse wagen de overdracht.

De maatregelen komen voort uit het onderzoek dat de leiding van de ambulancediensten in Zeeland doet naar de paraatheid van de diensten. Van der Velde realiseert hiermee gedeeltelijk zijn doel: 24-uurs paraatheid voor alle negen Zeeuwse ambulancepostenposten. Voor vijf posten is dat nu voor elkaar, Goes en Vlissingen hebben al een 24-uursbezetting.

Voor een volledige paraatheid van de drie Zeeuws-Vlaamse posten en die in Rilland moet er meer geld komen van de zorgverzekeraar, stelt de directeur. ,,Die wil betere paraatheid uit hetzelfde budget. Dat kan maar tot zover.`` De directeur van de RAV Zeeland is bezorgd over de wens van minister Hoogervorst om de zeggenschap over de ambulanceposten voortaan bij de zorgverzekeraars te leggen.

Nu is de provincie als vergunninghouder eindverantwoordelijk voor de verdeling van de posten. ,,We willen maatwerk voor Zeeland. De provincie heeft veel ervaring met de sector en onze relatie is altijd goed geweest. Nu staan de zaken helder. De zorgverzekeraars missen deskundigheid. En hoe verantwoord is het om een belanghebbende zo`n grote rol te laten spelen?``, vraagt Van der Velde zich af.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren