Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Reddingsbrigade zet zich in tegen HIV

Toegevoegd: 28-11-2010, 12.11 uur - Update: 29-11-2010, 09.44 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Middelburgse reddingsbrigade, de Van Dixhoornbrigade, heeft zich aangesloten bij het initiatief Serious Rescue. Deze actie is opgezet door de Reddingsbrigade Bergen op Zoom en heeft tot doel om een groot geldbedrag op te halen voor de 3FM-actie Serious Request.

Ieder jaar heeft Serious Request een ander doel, dit jaar is het thema Kinderen en HIV. Voor de inzamelingsactie namens een flink aantal reddingsbrigades wordt vanaf 19 december in een lint van oranje reddingsboten vanuit Bergen op Zoom naar Eindhoven gevaren.


Tijdens de 160 kilometer lange tocht sluiten de reddingsbrigades zich aan om zo af te reizen naar het Glazen Huis van 3FM. Gedurende de tocht wordt enkele malen overnacht. Ook de Middelburgse Van Dixhoornbrigade gaat dus meedoen aan die tocht. De brigade heeft hiervoor zelf vrijwilligers geregeld.

De Middelburgse brigade is niet de enige Zeeuwse die meedoet aan de actie. Ook de strandwacht Domburg, de reddingsbrigade Goes en de strandreddingsbrigade Westerschouwen zetten zich in voor Serious Rescue. Verder doet ook het bedrijf De Wolf Products B.V. uit Yerseke mee. Dit bedrijf levert onder meer veiligheids- en overlevingsmateriaal. Het deelnemersaantal voor Serious Resue groeit nog steeds.

De Middelburgse reddingsbrigade is nog op zoek naar sponsors die de reis en de 3FM-actie willen ondersteunen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Geweldig (29-11-2010 om 10:44)
Zo zie je maar: redden doe je niet alleen op het water! deze mensen verdienen echt een pluim! je zal toch maar met een paar graden onder nul op een boot moeten zitten. respect!
Fred (29-11-2010 om 08:55)
Gezellig dat jullie mee doen! Ruim 80 personen, 16 boten en 14 brigades doen mee! Volg Serious Rescue via: www.seriousrescue.nl
Recpect (28-11-2010 om 14:58)
Mooi gebaar maken die gasten allemaal. Doen al dapper werk maar het kan dus allemaal nog dapperder.;-) Diep recpect voor jullie allen. En sterkte aan alle kindertjes in de hele wereld met HIV.
Cookie-instellingen beheren