Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Overval in Opsporing Verzocht

Toegevoegd: 29-11-2010, 13.34 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie Zeeland probeert dinsdag via Opsporing Verzocht een overval in Vlissingen op te lossen.


Het gaat om een overval op maandag 25 oktober rond 20.00 uur in de Rietkraag. Rond dat tijdstip werden een man en zijn 9-jarige zoon in hun huis overvallen door twee mannen: één negroïde man en een licht getinte man. De vrouw des huizes was aan het werk. De man werd met een koevoet geslagen en de zoon werd met een mes bedreigd.

De daders eisten geld en de man gaf het geld dat hij op zak had. Omdat de jongen van zijn ouders heeft gehoord dat wanneer ze overvallen zouden worden, hij er meteen vandoor moet gaan, vlucht hij naar de tuin. Daar wordt hij weer opgehaald door een dader met een mes. Dezelfde dader pakt dure tassen van de vrouw des huizes en neemt ook sieraden mee. Ondertussen krijgt de man nog klappen. Uiteindelijk vluchten de overvallers met de buit het huis uit.

Sinds december 2009 zijn er nog drie overvallen gepleegd door daders waaronder steeds een donkere negroïde man. Bij alle overvallen werd veel geweld gebruikt. De politie is daarom naarstig naar de overvallers op zoek. Getuigen kunnen bellen naar de Opsporingstiplijn 0800-6070. Ook kan men bellen naar Misdaad Anoniem: 0800-7000.

De uitzending wordt dinsdag uitgezonden op Nederland 1 van 21:10 uur tot 21.50 uur. De uitzending van Opsporing Verzocht wordt op woensdag 1 december om 11.10 uur op Nederland 2 herhaald.

Zie ook:
- Dossier Overvallen in Zeeland
- Gewapende overval in Vlissingen (26-10-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marokkaanse Nederlander (6-12-2010 om 13:30)
Jullie scheren gelijk iedereen over 1 kam. Wat als het een Nederlander was geweest ? Toevallig was het dit keer een neger, misschien is het straks Jan wel. Ik heb Marokkaanse ouders, maar ook een Nederlands paspoort. Terug sturen naar land van herkomst kan niet. Hier geboren is hier blijven!!
Ex-bewoner van Vlissingen (1-12-2010 om 08:24)
@Vlissinger, ik woon nu lekker op een dorpje, en daar woont er gelukkig geen één. Op de één of ander manier gedijt ongedierte waarschijnlijk beter in de stad. Op een dorp heb je nog een beetje sociale controle namelijk.
Aardenburg (30-11-2010 om 20:22)
Ik zeg ook niet dat we iedereen maar een hartelijk welkom moeten heten als ze in Nederland willen komen wonen. Ik hoop alleen dat mocht ooit de pleuris in Nederland uitbreken dat er andere landen zijn die ons welkom heten.
Aardenburg (30-11-2010 om 20:19)
Ook ik heb in andere delen van het land gewoond...lees: Rotterdam. Natuurlijk zijn er problemen met buitenlanders maar ook met Nederlanders. En mijn toon was niet cynisch meneer roeland...maar sarcastisch...Dank u Ikke. Ik ben ook niet naief....ik ben ruimdenkend
Ikke (30-11-2010 om 18:02)
De verschillende reacties op aardenburg getuigen helaas van niet al te veel verstand en beheersing van de nederlandse taal. Roeland moet misschien eens opzoeken wat cynisch betekent. Eerst goed lezen en intrepeteren voordat jullie hier iets roepen en kritiek leveren op een ander.
Ex-bewoner van Vlissingen (30-11-2010 om 13:16)
Idd als je er zelf tussen woont dan piep je wel anders. meestal zijn het de mensen die er zelf niet tussen wonen, zoals bepaalde politici die lekker in hun villa-tje in wassenaar wonen of mensen die niet uit de stad komen die zo reageren.
Cookie-instellingen beheren