Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
118 files van totaal 439 km

Politie houdt echtpaar aan

Toegevoegd: 03-12-2010, 19.34 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Donderdagavond zijn twee mensen uit de gemeente Terneuzen aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie wegens wederspanningheid, een juridische term voor een misdrijf tegen het openbaar gezag.
 
De aanhouding volgde nadat op het Stadhuisplein in Terneuzen een personenauto in de bussluis was gereden. Door het voorval konden de bussen hier niet meer doorheen. De auto moest immers eerst weggetakeld worden.
 
Agenten waren ter plaatse geroepen en bij de bushalte stonden een man en een vrouw. Zij stonden op de bus te wachten, maar die kwam niet. De twee liepen naar de agenten toe en gingen verhaal halen. Zij werden te woord gestaan door de agenten en de situatie werd hun uitgelegd.

 


De 61-jarige man begon ineens beledigende praat te uiten tegenover de agenten. Zij vorderden hem om weg te gaan, zodat zij hun werk normaal konden doen. Dat deed de man niet en toen hij slaande bewegingen naar de agenten maakte, werd hij aangehouden. Ook zijn 57-jarige vrouw werd even later aangehouden. Zij voldeed ook niet aan het bevel om weg te gaan.

Na een verhoor op het politiebureau zijn tegen de twee rond middernacht weer in vrijheid gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (5-12-2010 om 00:53)
@K Als we dan toch bij de hand gaan doen; een trein rijdt op elektriciteit en niet op rails, anders zou een bus ook op asfalt rijden en niet op diesel of waterstof zoals jij zei
MOI (4-12-2010 om 16:59)
Zou de versie van het echtpaar wel eens willen zien/horen? Ben benieuwd of de versie die de agenten gaven overeenkomt met de werkelijkheid.
Gezagvoerder (4-12-2010 om 15:21)
@Dennis Artikel 266 Wetboek van Strafrecht http://wetten.overheid.nl/BWBR0001854/TweedeBoek/TitelXVI/Artikel266/geldigheidsdatum_04-12-2010
K (4-12-2010 om 15:02)
Iedereen weet toch dat bussen niet op tijd rijden maar op diesel of zelfs al waterstof en raad eens hoe dat zit met treinen, die rijden ook niet op tijd maar op rails dus mensen heb hier begrip voor :)
K (4-12-2010 om 14:58)
Hoe ouder hoe gekker, laat me raden, was er alcohol in het spel ? zowel bij de belgische stuntpiloten als het oudere echtpaar?, wie gaat de kosten van het wegslepen betalen? de nederlandse belasting betaler weer zeker?
DD (4-12-2010 om 13:43)
Die jeugd van tegenwoordig toch....
Cookie-instellingen beheren