Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
85 files van totaal 308 km

Vrijspraak in zaak ontucht

Toegevoegd: 09-12-2010, 16.37 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 72-jarige man uit Wemeldinge, die werd verdacht van ontucht met een achtjarige dorpsgenote, is daarvan donderdag door de rechtbank in Middelburg vrijgesproken.

De officier van justitie in Middelburg had eveneens om vrijspraak gevraagd. Dat de rechtbank heft vrijgesproken, komt door een recent arrest van de Hoge Raad, die stelt dat een bewijs, alléén gebaseerd op alleen de verklaring van het slachtoffer onvoldoende is om tot een veroordeling te komen. 


De zaak werd eerder aangehouden om de verklaring van het meisje door een deskundige te laten beoordelen. Deze beoordeelde haar verklaring als 'onvoldoende betrouwbaar'.

Zie ook:
- Officier eist vrijspraak voor bejaarde (25-11-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (11-12-2010 om 22:45)
Die man is vrijgesproken dus ik ga er van uit dat hij dat ook is. hoewel het natuurlijk wel vreemd is dat een meisje van 8 ontucht verzint terwijl ze niet eens weet hoe ze het moet schrijven...
Aan alle betweters! (11-12-2010 om 16:37)
Hoe durven jullie! Niemand van jullie weet wat er speelt en toch heb je het lef om cunclusies te trekken! Dat iemand niet aan kinderen mag zitten, ok! maar zolang er niks bewezen kan worden ben je onschulidg, en het zou me niks verbazen als die man dat ook echt is! zijn zat voorbeelden van!
A (11-12-2010 om 12:37)
Het ergste is dat er met t kind gepraat word en dingen zegt die een 8 jarige helemaal niet kan weten! maar vaak is dit niet genoeg omdat er geen echte bewijzen zijn Er lopen zoveel mensen rond die aan kinderen zitten maar hier kan gewoon nix aan worden gedaan omdat een kind niet meetelt uiteindelijk
Judge Judy (10-12-2010 om 20:49)
@Eva; Uitgaande van de feiten denk ik dat het een normale reactie is van @Iemand die de wereld niet meer begrijpt. Ooit wel eens gedacht hoe het is om van iets dergelijks valselijk beschuldigd te worden? Ik denk niet dat je goed bezig bent als je in de schoenen van de rechter en expert gaat staan!
Scriptie (10-12-2010 om 19:11)
@Eva; helaas komt het vaker voor dat kinderen, ook dergelijk jonge leeftijd, zoiets verzinnen. O.h.a. door suggestief vragen van ouders/verzorgers. In mijn beroep zie ik dit regelmatig. Ook is er meer fantasie bij kinderen die worden blootgesteld aan informatie die niet voor hen bestemd is. (tv&pc)
Karen (10-12-2010 om 18:45)
@Eva; volgens mij reageert iddwnmb op feiten, niet op speculaties, zoals velen wel doen. Dat is normaal! Mijnheer is al veroordeeld, terwijl rechtbank, ovj en een deskundige het anders zien. Kennelijk zitten hier de echte experts. Ik zou me er iets meer in verdiepen voor je rechter en beul speelt .
Cookie-instellingen beheren