Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 46 km

64 Boetes bij verlichtingscontroles

Toegevoegd: 17-12-2010, 16.31 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de afgelopen tijd heeft de politie 64 bekeuringen uitgedeeld aan (brom)fietsers die geen (juiste) verlichting voerden. De politie controleerde de afgelopen tijd in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ).

Er werd een vijftal controles gehouden. Deze acties zijn opgezet naar aanleiding van de fietsverlichtingscampagne van het ROVZ. Fietsers en bromfietsers werden gecontroleerd op de Kleverskerkseweg, de Oude Vlissingseweg en de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg. In Veere werd gecontroleerd op de Hogelandseweg en de Meinersweg/Breeweg.


In totaal werden in de gehele maand 64 bekeuringen uitgeschreven voor (brom)fietsers die geen verlichting voerden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fransiscus (18-12-2010 om 16:51)
Ja, precies, het gaat om het AANTAL boetes. Bij welk bedrijf gaat het NIET om de productie en de aantallen? Leuke bijkomstigheid is dat minder fietsers zonder licht gaan rijden. Want hier is een nieuwsflits voor sommigen; fietsen zonder licht is ECHT gevaarlijk!
W (18-12-2010 om 16:50)
@peter: maar wel zielig doen als je van je fiets wordt gereden en de schade verhalen... ga savonds maar eens goed kijken als je in de auto zit hoe slecht een fietser opvalt zonder licht
B. (18-12-2010 om 15:01)
Fietsers vallen eenmaal niet op zonder licht! Maar als nu IEDEREEN eens zorgt dat ie zichtbaar is?Wandelaars met een lampje, en allefietsen EN gemotoriseerd verkeer OOK zorgt dat de lampjes het allemaal doen, hebben we geen gezeur meer over een bekeuring, DOOR EIGEN SCHULD, en minder aanrijdingen?
Veiligheid nummer 1 (18-12-2010 om 14:39)
Fietsers moeten realiseren dat ze bij hunzelf moeten beginnen, heb je geen licht, dan niet fietsen in het donker. Dat is niet teveel gevraagd, maar de fietsers zonder licht zijn net even te lui om voor hun eigen veiligheid te zorgen. Zorg gewoon dat je gezien wordt!! En je krijgt er geen boete bij.
Meer controle (17-12-2010 om 23:37)
Als je een aanrijding hebt met een fietser in donkere kleding zonder licht die ook nog eens door rood rijdt krijg je je schade niet vergoed en moet je als je pech hebt ook zijn schade nog betalen!!!! Ze zouden vaker moeten controleren, waarschuwen heeft toch geen zin bij de meeste!
Ergernis (17-12-2010 om 20:39)
Wordt het eens geen tijd dat de automobilisten worden bekeurd die standaard met mistlicht op rijden.
Cookie-instellingen beheren