Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Blijf je snelheid aanpassen'

Toegevoegd: 19-12-2010, 11.16 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Rijkswaterstaat blijft benadrukken dat mensen hun snelheid moeten aanpassen vanwege de lokale gladheid.

Volgens Rijkswaterstaat is het ook op de snelwegen ondanks alle strooi- en schuifwerkzaamheden erg glad. Volgens de verkeersdienst van de ANWB zijn op veel snelwegen maar 1 of 2 rijstroken (voorzichtig) begaanbaar. "Vraag je af of je bezoekje aan Oma écht vandaag door moet gaan", zo twittert de ANWB.


Door alle waarschuwingen blijven de meeste mensen thuis. Dat heeft volgens Rijkswaterstaat ook weer nadelen. Het uitgestrooide zout wordt immers niet goed ingereden en dat zorgt ervoor dat het lang duurt voordat alle wegen weer goed begaanbaar zijn.

Vanmiddag gaat het overigens op nieuw sneeuwen. Als Zeeland met de neerslag te maken krijgt lijkt de situatie echter mee te vallen. Het KNMI verwacht voor het zuidwesten 1 tot 3 centimeter sneeuw. De temperatuur zal echter wel rond het vriespunt komen te liggen dus door de lichte dooi kan de situatie op de weg lokaal nog verslechteren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren