Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Achtervolging hardrijders M'burg

Toegevoegd: 03-01-2011, 10.03 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagnacht in Middelburg twee hardrijders achtervolgd.

Zaterdagnacht surveilleerden twee agenten van de Zeeuwse politie in de omgeving van het Damplein in Middelburg. Tegen 00.00 uur hoorden zij een personenauto die onnodig veel geluid produceerde. Zij zagen de auto met hoge snelheid en piepende banden wegrijden en gingen er achteraan.


Via de Rouaansekaai en de Blauwedijk ging het in de richting van de Nieuwe Vlissingseweg. De agenten zetten de achtervolging in waarbij snelheden van meer dan 120 kilometer per uur werden bereikt. Op de Nieuwe Vlissingseweg zagen zij een tweede auto aansluiten en het werd duidelijk dat de twee auto's een racespelletje met elkaar aan het houden waren.

Er werd rechts ingehaald en ook hier bereikten de beide racers snelheden van meer dan 120 kilometer per uur. Op de weg geldt een limiet van 80 kilometer per uur. Aan het einde van de Nieuwe Vlissingseweg splitsten de auto's op. De agenten hebben de keuze gemaakt om de eerstgenoemde auto te volgen en hebben de bestuurder een stopteken gegeven.

De bestuurder bleek een 19-jarige Vlissinger te zijn en hij is bekeurd voor drie feiten, te weten: het onnodig produceren van geluid, rechts inhalen en een snelheidsoverschrijding van 40 kilometer per uur.

De bestuurder van de andere auto krijgt een forse bekeuring thuisgestuurd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hulpverlener (6-1-2011 om 21:15)
@Hokok2 IV: Iedereen maakt wel eens een foutje, geen probleem, maar dit is geen foutje. Je schrijft dat je de tweede bestuurder goed kent maar even voor de duidelijkheid: Mijnheer de tweede bestuurder geeft zelf toe dat hij zich heeft laten uitdagen, dus heeft hij wel geraced.
Mar (6-1-2011 om 20:44)
@Hokok2IV: Iets minder grof taalgebruik zou je sieren.....
Hokok2 IV (5-1-2011 om 12:29)
Zo anders kijken jullie allemaal gewoon eff naar je zelf net alsof jullie heilige boontjes zijn pffff en maar ouwehoeren op anderen maar zelf een foutje toegeven ho maar... stelletje mierenneukers,, ik ken de jongen in de 2e auto persoonlijk en dit is iemand die nooit een race zou aangaan pfff
Vrolijke wandelaar (4-1-2011 om 20:03)
@Henri. Het zijn geen criminelen maar zijn wel asociaaal bezig. Of je nu 80 of 120 rijdt maakt qua tijd niet veel uit. Zeker op zo'n kleine afstand. Als je je aan de snelheid houdt rijdt veel ontspannender. Hardrijden kan op Zandvoort die enkele weekenden open zijn voor de gewone man/vrouw.
Mar (4-1-2011 om 18:08)
@Henri: Echte kerels die stoer willen doen????? Beetje scheuren zonder schade??? Lees het berichtje over die doodgereden motorrijdster eens; die jongen wou ook "alleen "maar een beetje stoer doen. Met alle gevolgen vandien. Beetje relativeren????Nou ja!
Vlissinger (4-1-2011 om 17:58)
Wat overdreven alemaal zeg... auto vernielen dit dat. gewoon een boete en klaar. rechts inhalen? dan moet men maar niet onnodig links rijden..simpel toch. en 40 te hard is echt het einde van de wereld niet..ik zie hier geen rede om een auto/rijbewijs in te vorderen
Cookie-instellingen beheren