Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Lijk aangespoeld op strandje

Toegevoegd: 09-01-2011, 11.37 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Op een strandje nabij Zierikzee is zaterdagochtend een dode man aangespoeld. Dat is zojuist pas bekend gemaakt.

Het lichaam werd zaterdag rond 11.15 uur gevonden door een wandelaarster. Het stoffelijk overschot lag op een klein strandje aan de Oosterschelde vlakbij het havenhoofd in Zierikzee.


De vrouw heeft direct de politie gewaarschuwd. Het lichaam is in meegenomen en er is door de technische recherche onderzoek gedaan. Uit dat onderzoek is niet gebleken dat de man aan de gevolgen van een misdrijf is overleden. Hij heeft ook nauwelijks uiterlijke verwondingen. De exacte doodsoorzaak is echter nog niet belend.

Omdat de man helemaal niets bij zich had, is het tot nu toe nog steeds niet bekend wie deze man is. De politie wil dat uiteraard wel heel graag weten, zodat de nabestaanden van de man in kennis kunnen worden gesteld.

De man is tussen de 60 en 65 jaar oud. Hij is ongeveer 1.85 meter lang en heeft een slank postuur. De man heeft kortgeknipt haar dat aan de zijkanten grijs is en bovenop donkerblond. Hij heeft een litteken op zijn pols dat mogelijk afkomstig is van een operatie.

Hij was gekleed in een donkere jas, een zwarte outdoorbroek en lichtgrijze berg- of werkschoenen. Onder zijn jas droeg hij een groene trui met witte banen op de mouwen en een zwarte longsleeve (een t-shirt met lange mouwen). Ook had de man lange zwarte sokken aan.

De politie wil heel graag weten wie deze man is. Als u, naar aanleiding van de voorgaande omschrijving en de foto's, vermoedt dat u de man kent, wordt u verzocht contact op te nemen met het servicecentrum van de Zeeuwse politie via telefoonnummer 0900-8844. De politiemedewerkers daar brengen u in contact met de rechercheur die aan dit onderzoek verbonden is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Meisje (10-1-2011 om 16:52)
Helemaal met Ikke eens! Stond er ook van te kijken dat er een foto bij stond, maar heel discreet om direct de foto's te verwijderen, toen de persoon bekend was!! Condoleance aan de nabastaanden!
Zeeuwsvlaamse (10-1-2011 om 14:02)
Hoe dan ook, denk dat je blij bent dat de vermiste tereecht is, op wat voor manier ook. Als je 2 dagen of langer op een bericht moet wachten is het voor de naaste(n) ook een marteling. Sterkte aan de familie. Het is al erg genoeg dat men zo iets overkomt.
Iene (10-1-2011 om 13:47)
Ik vond het ook eerst erg raar om de foto te zien.. Ik dacht: "zoiets zet je toch niet op internet?" Maar het is wel "goed" voor nabestaanden dat ze d.m.v. de foto hun familielid hebben gevonden.
Ikke (10-1-2011 om 09:12)
Complimenten voor de redactie. Stukje professionaliteit om de foto weer in te trekken nu de identiteit bekend is! netjes.
Nick (9-1-2011 om 20:36)
Wat een azijnpissers hier zeg. Hoe ga je de familie op de hoogte stellen als de identiteit onbekend is?? Niet dus. Prima dat het op deze manier gebeurd. De familie verdient het om te weten wat er met deze persoon gebeurd is.
Gunst (9-1-2011 om 14:37)
@Zeeuwtje, Ja Zeeuwtje, wanneer jij een familielid mist, wil je ook een foto voor burgers om te helpen zoeken of in dit geval herkennen. Het is een goede foto, niet schokkend en de identiteit wordt zeker achterhaald, zodat deze man een waardig afscheid kan krijgen. Sterkte voor familie en vindster.
Cookie-instellingen beheren