Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 24 km

Tasjesdieven Terneuzen opgepakt

Toegevoegd: 12-01-2011, 14.30 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Met de aanhouding van drie jongens van 16 en 17 jaar uit Terneuzen hoopt de politie een reeks diefstallen in hun woonplaats te hebben opgelost.

De drie jongens worden verantwoordelijk gehouden voor zeker vier diefstallen. De groep zit nog vast in Torentijd. De jongens zullen donderdag worden voorgeleid aan de rechter commissaris. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.


De groep wordt onder meer verdacht van een poging tot beroving op zondag 27 juni 2010 in de Bellamystraat. Een 78-jarige vrouw was net twee jongens op haar scootmobiel gepasseerd toen één van hen naast haar kwam rijden en de tas uit het mandje voorop de scootmobiel probeerde te pakken.

De tas zat echter vast aan het stuur, zodat de jongen deze niet weg kon nemen. Het stuur van de scootmobiel ging echter door de ruk naar rechts en de scootmobiel reed tegen een auto. De vrouw klapte met haar borst tegen het stuur van de scootmobiel en moest voor onderzoek naar de huisartsenpost. De tas ging kapot.

Zaterdag 25 september 2010 kwamen de jongens met een smoesje een woning binnen aan de Willem Andriessenlaan. De bewoonster werd opgesloten in het toilet waarna het drietal de woonkamer doorzocht. De buit was minimaal.

Op 13 oktober 2010 vielen ze bij winkelcentrum Zuidpolder een 51-jarige Terneuzenaar lastig. Ze pakten zijn portemonnee uit zijn jaszak maar de man zag kans zijn portemonnee terug te pakken. Vervolgens is hij weg kunnen komen en naar huis gegaan.

Vrijdag 15 oktober werd een 83-jarige vrouw uit Terneuzen op de parallelweg van de Willem de Zwijgerlaan in haar woonplaats van haar tas beroofd. De vrouw reed op haar fiets een groepje van drie jongeren voorbij. Eén van hen trok aan de bagagedrager van de fiets, waardoor de vrouw bijna viel.

Nadat zij verder was gereden en later in haar fietstas keek, bleek haar handtas daaruit gestolen te zijn. In de tas zat een portemonnee met daarin persoonlijke papieren en wat kleingeld. De tas werd later in de tuin van een woning in de Oranjestraat teruggevonden.

Zie ook:
- 27/06/2010: Scootmobielster gewond bij beroving
- 15/10/2010: Vrouw (83) beroofd in Terneuzen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Grt Grijpstra (12-1-2011 om 21:51)
Goed werk van de politie; nu nog zware straffen voor dat tuig. Jammer dat we niets horen over die tientallen woningdiefstallen van vorig jaar (de gedupeerden trouwens ook niet!).
Lilian (12-1-2011 om 20:54)
Wat een zielige jongens om oudere mensen te kiezen voor hun flauwe daden. Ik hoop dat ze een flink aantal uren taakstraf krijgen. Het liefst in een bejaardentehuis, wat vieze karweitjes laten opknappen....
T.G. (12-1-2011 om 20:22)
Ze kunnen beter FOTO'S van zulk tuig plaatsen. Dan weet iedereen wie, waar en wat ze zijn.
Kitty (12-1-2011 om 18:44)
Herinvoering van de schandpaal en lijfstraffen. Dat zou beter werken dan bureau HALT en taakstraffen. Daar lachen ze toch maar om.
Kees (12-1-2011 om 18:31)
Ze moeten ze voortaan met naam en toenaam plus foto op het internet zetten plus een flinke traf
Piet (12-1-2011 om 18:10)
Goed gewerkt politie; dit mag ook eens gezegd worden want met steeds minder mensen steeds meer moeten doen is geen pretje. De volgende stap is misschien de daders met naam en toenaam in alle media vermelden of de schandpaal uit de mottenballen halen en ze een weekje op de markt tentoonstellen
Cookie-instellingen beheren