Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Eis in zaak fraude SaBeWa

Toegevoegd: 13-01-2011, 18.58 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft donderdag tegen een 64-jarige man uit Oudenbosch een celstraf van vier jaar geëist. De eis werd gedaan in de zaak rond de fraude bij SaBeWa.

De man, die belast was met onder meer inningen en het terugbetalen van belastingen aan inwoners van die gemeentes, verduisterde van 1 januari 2007 tot en met 27 oktober 2009 ruim 86.000 euro. Dat deed hij door in computerbestanden waarin terugbetalingen stonden rekeningnummers door zijn eigen rekeningnummer te vervangen.


Waren de computerbestanden eenmaal verstuurd naar de bank die de betalingen daadwerkelijk verrichtte, dan 'corrigeerde' hij de bestanden weer. De zaak kwam aan het rollen toen een collega zijn gesjoemel ontdekte en de directeur van SaBeWa inlichtte. Het geld besteedde hij aan een wat ruimere levensstijl, reizen en het  via datingsites naar Nederland halen voor vakanties van vrouwen uit onder meer Rusland.

De man werd in 1995 door het Hof in Den Haag veroordeeld tot zes jaar cel voor verduistering en valsheid in geschrifte. Toen tilde hij zijn werkgever voor twaalf miljoen gulden. Daarna kwam hij in het kader van een resocialiseringstraject terecht bij de afdeling financiën van de gemeente Goes.

De voormalig ambtenaar van  SaBeWa (Samenwerkingsverband Belastingen en Waardebepalingen) van de gemeentes Goes, Borssele, Kapelle en Tholen moet ook een schadevergoeding van 87.956 euro betalen. Het OM wil hem voor ruim 86.000 euro 'plukken'.

Uitspraak over veertien dagen.

Zie ook:
- Ambtenaar sluisde 85.000 euro weg (25-02-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
PP (14-1-2011 om 22:58)
Betaal je al teveel als hardwerkende nederlander, wordt je dubbel gepakt. Dit vraagt om een mega-reorganisatie van de overheid. Want als dit naar boven komt, dan staat dit niet op zichzelf.
Mar (14-1-2011 om 15:38)
@Pivacy: De collega's misschien niet; maar degene die verantwoordelijk is voor zijn plaatsing kent zijn antecedenten wel hoor! Gewoonweg bespottelijk!TWAALF MILJOEN!!!!!!! Of het niks is!
VdVonck (14-1-2011 om 14:05)
Prinacy.. Een werkgever wordt altijd op de hoogte gesteld van een relclasseringstraject.
Erremuu (14-1-2011 om 13:48)
Typisch nederland, hier kreeg een pedofiel ? werkstraf jaja inderdaad op de kinderboerderij??????
Prinacy... (14-1-2011 om 12:42)
Snappen jullie niet dat de privacy van de dader boven elke andere vorm van logica/redelijkheid gaat? Je bent in Nederland! Als een dader in zo'n traject komt weten de collega's echt niet wat hij geflikt heeft.
Goes gaat ten onder (14-1-2011 om 10:50)
Een duidelijk teken van de tijd, Goes gaat ten onder aan de bureaucraten. Al moeten er criminelen ingehuurd om maar aan de regeltjes te voldoen. Ze kregen zeker staats subsidie voor zo een traject? En ook ik ben nu doodsbenauwd voor de reintergratie van pedofielen. Nederland is ZIEK !
Cookie-instellingen beheren