Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
71 files van totaal 298 km

Reimerswaal: 11.000 euro schade

Toegevoegd: 15-01-2011, 09.30 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De viering van oud en nieuw in de gemeente Reimerswaal is "rustig" verlopen. Dat blijkt uit een evaluatie tussen gemeente, brandweer en politie. Er onstond voor ruim 11.000 euro aan schade.

Burgemeester Huisman is blij met de rustige overgang naar het nieuwe jaar: "Ik ben verheugd dat de jaarwisseling in goede sfeer en zonder grote incidenten is verlopen. Het was een rustige nacht. De operationele diensten hebben een plezierige avond beleefd in de gemeente. In alle dorpen was het gezellig op straat", zo laat hij via de gemeentelijke website weten.


De brandweer van Reimerswaal moest op oudejaarsdag twee maal uitrukken voor kleine brandjes en ook de politie meldt dat er geen noemenswaardige incidenten zijn geweest. "Structurele aandacht, onderling overleg en goede samenwerking en afstemming tussen gemeente, politie, brandweer en andere instanties hebben bijgedragen aan het rustige verloop van de Nieuwjaarsnacht."

Toch is er ook tijdens deze jaarwisseling vuurwerkschade aan gemeentelijke eigendommen. Het merendeel van de ruim 11.000 euro schade bestaat uit opgeblazen verkeersborden en vuilnisbakken. Vooral in Krabbendijke en Hansweert waren er veel vernielingen. Burgemeester Huisman benadrukt dat de gemeente er alles aan doet om de daders te achterhalen en de schade te verhalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Maarten (16-1-2011 om 15:53)
Hennie, natuurlijk is elke Euro schade er een te veel. In de voorgaande jaren werd er echter veel meer schade aangericht. Je moet het natuurlijk wel in het juiste perspectief plaatsen. Maar dat is voor sommige misschien te moeilijk. Maar goed, ik word de secretaris, dan mag jij de voorzitter zijn.
Jesper (16-1-2011 om 10:23)
@krabbendijke.Het ligt niet aan het vuurwerk,maar aan de mensen die het verkeerd gebruiken,Want een bushokje kan ook makkelijk met een paar stenen worden gesloopt.En carbid schieten dat geeft vaak hardere klappen dan het illigale vuurwerk...
Nikki (16-1-2011 om 07:44)
O johanna 11.000 is nog teveel,dus marianne is zo gek nog niet.
Jan (15-1-2011 om 20:11)
En toch is Mariane niet gek, laten we eerlijk zijn 1100 euro zou al te veel zijn, laten ze het gewoon heel laten
Hennie (15-1-2011 om 19:42)
Marianne, je ziet dat er heel veel gekken zijn aan de reacties. Koester je eigen wetenschap en kennis en weet dat er zo links en rechts toch nog wel eens iemand is die denkt zoals jij! Die burgervader loopt voorop in de Optocht der Gekken, Johanna gearmd! Maarten mag secretaris worden enz.. Oenen!
Johanna (15-1-2011 om 17:10)
Marianne ik denk dat jij dan gek bent, de burgemeester bedoeld ermee dat er in vergelijking met andere jaren geen grote of ernstige incidenten zijn gebeurd. en die 11.000 euro heb je zo. laat de dader of daders ermaar voor opdraaien.
Cookie-instellingen beheren