Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Veelpleger voor de rechter

Toegevoegd: 17-01-2011, 20.20 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg wil dat een 40-jarige veelpleger uit Axel voor de tweede keer de zogeheten ISD-maatregel krijgt opgelegd. Die maatregel is bedoeld voor veelplegers, duurt twee jaar en in die periode worden therapieën en trainingen aangeboden.

Gezien zijn eerdere ervaringen met die maatregel liet de Axelaar duidelijk blijken daar weinig trek in te hebben. "Er was toen van alles beloofd, maar van de toegezegde therapieën en trainingen heb ik er niet één gehad", beweerde hij. Ook zijn raadsman A. Sol vroeg zich af waarom het deze keer dan wel zou moeten lukken.


Deze keer stond de Axelaar terecht omdat hij op 5 oktober vorig jaar voor de deur van de dagopvang in Terneuzen een medebewoner een stomp in het gelaat had gegeven. In eerste instantie ontkende hij een klap te hebben uitgedeeld, maar na het zien van camerabeelden moest hij toch zijn eerdere visie herzien. Ook werd hij verdacht van een winkeldiefstal op 16 juli.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (19-1-2011 om 02:00)
@Fons, ISD houd in, Inrichting Stelselmatige Daders, vaak kruimeldiefjes of iets erger die bijna dagelijks/wekelijks toeslaan. Of het is mee werken en ander half jaar brommen met therapie of anders 2 jaar voluit zitten. Zij maken meer kapot dan de kosten die hier aan verbonden zijn.
Fons (18-1-2011 om 14:55)
Erg leuk hoor die therapie en trainingen maar wie gaat dat betalen?
Fons (18-1-2011 om 14:55)
Erg leuk hoor die therapie en trainingen maar wie gaat dat betalen?
Cookie-instellingen beheren