Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Levensgevaarlijke situatie A58

Toegevoegd: 17-01-2011, 22.10 uur
Door: Roland de Jong
KRABBENDIJKE - De politie is op zoek naar getuigen van een gevaarlijke verkeerssituatie die zaterdagmiddag rond 17.30 uur, op de Rijksweg A58 bij Krabbendijke plaatsvond.


Rond genoemd tijdstip reed een 24-jarige automobilist uit de gemeente Veere over de Rijksweg A58 in de richting van Vlissingen. Toen hij een voor hem rijdende auto inhaalde bleef hij op de linker rijbaan rijden om het daarvoor rijdende voertuig; een auto met aanhangwagen, ook nog in te halen.

Een roodkleurige auto die achter hem op de linker rijbaan reed begon hierop te bumperkleven en haalde de 24-jarige automobilist zelfs links in. Hierbij reed de rode personenauto tussen de vangrail/grasstrook en de linker rijbaan. Toen de rode personenauto naast de auto van de 24-jarige man reed stuurde de onbekend gebleven bestuurder plotseling naar rechts.

Om een aanrijding te voorkomen moest de 24-jarige automobilist uitwijken naar rechts waar hij bijna in aanrijding kwam met de auto met aanhanger die hij net aan het inhalen was. Door weer uit te wijken naar links kon dit voorkomen worden. De bestuurder van de rode personenauto vervolgde zijn weg met hoge snelheid richting Vlissingen.

De 24-jarige automobilist heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling / doodslag en gevaarlijk rijgedrag (artikel 5 van de Wegen verkeers Wet). De politie verzoekt de bestuurders van de twee voertuigen die de 24-jarige automobilist heeft ingehaald (een personenauto en personenauto met aanhanger) zich te melden.

Ook andere getuigen worden verzocht zich te melden. Dit kan op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Geef ook maar mijn mening (1-2-2011 om 19:49)
Beetje zwaar overdreven van de 24 jarige `slachtoffer`wat is hij aan het proberen een flinke vergoeding te krijgen. Weet nu ook de andere kant van het verhaal ...
Burger (19-1-2011 om 23:32)
Tevens zouden ze 100 op de snelweg net zo strafbaar moeten maken als 140. Op de snelweg rijdt je 120 tenzij je een aanhanger hebt en niet minder. Langzamer is ook hinderlijk voor ander verkeer. Zoals een ander iemand schrijft, ga maar es in .DE rijden, daar kunnen ze tenminste rijden, hier niet!!
Burger (19-1-2011 om 23:30)
Wat een aandacht Nee, ik was het niet, kan me alleen VOORstellen dat het is gebeurd en NEE ik zou zo niet reageren in het verkeer. Misschien is het een tic maar ik heb geen pen en papier nodig om een kenteken van een wagen te onthouden, degene die dit bij mij zou flikken zat nl. nu al op het bureau.
Sjaakie (19-1-2011 om 20:29)
Zo te horen krijgt Burger met 130 km/u de wind van voren en word hij zelf langs alle kanten gepasseerd.
Rode auto (19-1-2011 om 19:43)
Gelijk rijbewijs inleveren en hup, in de papiervernipperaar! wie zit er nu zo te slapen dat hij a) niet doorheeft dat er een auto wil inhalen b) wakker schrikt en gaat slingeren c) niet wakker genoeg is om vervolgens iets meer gegevens te onhouden / noteren dan alleen "het was een rode auto".
P@t (19-1-2011 om 19:18)
Tipje voor de meelezende politieman! Op adres van meneertje burger achterhalen en kijken welke auto er op het adres staat!?
Cookie-instellingen beheren