Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 28 km

Elf drugsdealers opgepakt

Toegevoegd: 18-01-2011, 16.58 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - De politie heeft in het kader van een groot onderzoek in totaal elf drugsealers aangehouden.

Vanaf medio september 2010 tot heden is er een opsporingsonderzoek gehouden inzake drugsgebruik en drugshandel op Schouwen-Duiveland, hoofdzakelijk Zierikzee en omgeving.


Het ging volgens de politie om handel in met name speed (amfetamine) en cocaïne, maar ook wiet en MDMA /XTC pillen. Al snel bleek dat het gebruik op Schouwen-Duiveland zich verder uitstrekte, tot de omgeving Middelharnis (Zuid Holland).

Inmiddels zijn er ongeveer 200 gebruikers in beeld gebracht en zijn 11 dealers aangehouden. Er zijn er 50 getuigen/klanten gehoord. De dealers werden aangehouden in Zierikzee, Zonnemaire, Middelharnis en Stad aan 't Haringvliet.

Er zijn diverse huiszoekingen verricht, waarbij in totaal meer dan een kilo drugs in beslag is genomen. Tevens zijn er wapens in beslag genomen. Ook zijn er waardevolle goederen in beslag genomen, waaronder motorvoertuigen en een boot ten behoeve van het wederrechtelijk verkregen voordeel. Deels is hierop conservatoir beslag gelegd en is bij twee dealers een strafrechtelijk financieel onderzoek (SFO) opgestart.

Het onderzoek is in de eindfase, maar enkele aanhoudingen zullen nog plaatsvinden. Een aantal dealers zit in hechtenis in afwachting van hun proces.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jolein (20-1-2011 om 01:16)
Ik snap dat iedereen meteen schrikt bij het woord drugs omdat het ingeprent is dat het per definitie slecht is. maar er zijn ook mensen die er normaal mee kunnen omgaan. Net zo goed als iemand een wijntje in de week doet, kan de ander net zo goed een jointje in de week doen,
Jolein (20-1-2011 om 01:12)
Misschien zou de overheid eerst is moeten beginnen met een verbod op alcohol. de geaccepteerde harddrug. Wat nog steeds de meeste slachtoffers maakt landelijk. Maarja welke nederlander kan tegenwoordig zonder een wijntje of een biertje. Als je het niet consumeert zou je niet gezellig geacht worden.
Zorgzame vader (19-1-2011 om 21:03)
Je kinderen zullen maar in aanraking komen met zulke klojo`s,
Edwin (19-1-2011 om 18:49)
Ja Arie, ik kan je helemaal gelijk geven. De jeugd heeft het zo verschrikkelijk slecht. Natuurlijk grijp je dan naar de drugs met zo'n rotleven, je moet toch wat!!!
Wereldburger (19-1-2011 om 13:44)
@Arie, vertel jij dan eens wat voor jeugd je moet hebben om niet aan drugs en wapens te beginnen?? Wat is daar zo grappig aan?
Janmar (19-1-2011 om 13:38)
Als dealer moet je het op je geweten willen hebben dat je het leven van een jongere kapot maakt. Maar ja, het verdient goed volgens mij als je in die rommel doet , en wat geef je nou tegenwoordig om een ander? Stoer?? Nee, knap lomp om je toekomst zo te vergooien!
Cookie-instellingen beheren