Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man vrijgesproken voor ontucht

Toegevoegd: 20-01-2011, 20.57 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag een 76-jarige man uit Sas van Gent vrijgesproken. De man, die alles heeft ontkent, werd beschuldigd van ontucht met zijn achtjarige kleindochter.


Volgens verklaringen van het meisje had opa haar betast. Ze vertelde het aan haar moede en die schakelde direct de politie in. Tijdens de behandeling van de zaak bleek dat de Sassenaar nog heel wat geld van de moeder van het meisje tegoed had en dat die nu niet bepaald stond te trappelen om het terug te betalen.

Vandaar dat de man het wel heel toevallig vond dat de aanklacht tegen hem werd ingediend op de dag dat hij geld wilde zien. Verder zou het meisje op zijn verzoek bij hem in bed zijn gekropen, iets wat hij met klem bestreed. ,,Kinderen horen in hun eigen bed'', hield hij de rechtbank voor.
 
Alles bij elkaar waren er volgens de officier zoveel twijfels dat hij vrijsprak vroeg. De rechtbank deed direct uitspraak en vonniste conform de eis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D. (22-1-2011 om 11:36)
@ Miel (21-1-2011 om 23:08 uur) Misschien stond die lening wel gewoon op papier. @ Marina (21-1-2011 om 14:48 uur) Gelukkig zijn de meeste kinderen GEEN slachtoffer. --- De mediahype doet er in ieder geval ook niet goed aan. Tegenwoordig is iedereen die van dit soort zaken beschuldigd wordt, per direct publiekelijk schuldig bevonden. En als het dan niet waar blijkt te zijn, dan doet dat er niet toe, zo een persoon is beschuldigd, dus schuldig, ondanks gerechterlijke uitspraken.
Marga (22-1-2011 om 01:02)
Als Moeder moet je toch weten of Opa wel/niet te vertrouwen is met je kind. En ja een heleboel vaders en Opa's worden vals beschuldigd van dit soort zaken en ook dat is verschrikkelijk. Ik lig ook wel eens naast mijn kleinkind in bed en verschoon ook nog een luier! Ben ik ook fout? Kom op zeg!
Ik (21-1-2011 om 23:49)
@Ronald: Waar in de tekst staat er dan dat het meisje bij de man in bed is gekropen?? Beter lezen graag.
Mar (21-1-2011 om 23:22)
Marina je kletst uit je nek; sorry hoor! Het meisje is heus wel gehoord hoor, daar zijn speciale manieren voor als het dit soort zaken met kleine kinderen betreft. En DNA? Waarvoor? Lees het artikel eens goed...mamma dacht op zo'n manier van haar schuld af te komen.
Miel (21-1-2011 om 23:08)
Er wordt in ieder geval gelogen maar de vraag is door wie,de rechter gaat er van uit dat het verhaal van de opa over dat geld de waarheid is. mijn vraag is nu waarom dit verhaal van die opa geloofd wordt,mogelijk gebruikt de opa het lenen van dat geld als een chantage middel.dit is wel erg makkelijk
Marina (21-1-2011 om 14:48)
En waarvoor werden er geen bevestigende onderzoek gedaan bij het meisje? Meeste kinderen kunnen daadwerkelijk slachtoffer zijn van ontucht/incest zoals opa dat deed! betasten hoort er ook bij! Ik snap niet waarvoor er geen dna test werd gedaan en die man vrij werd gesproken!
Cookie-instellingen beheren