Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 64 km

Tanker Terneuzen vlotgetrokken

Toegevoegd: 25-01-2011, 08.24 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - De bij Terneuzen vastgelopen tanker is vannacht weer vlotgetrokken. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.


De tanker Zennestroom had dieselolie geladen bij een raffinaderij in Antwerpen. Het schip liep rond 19.00 uur op een strekdam ter hoogte van Terneuzen. Sleepboten hadden vastgemaakt, maar het slepen werd gestopt in verband met risico op schade en daarmee breken of scheuren van de tanker.

In de loop van de nacht is een lege tanker naast de Zennestroom gemanouvreerd. Hierna is een deel van de lading uit de gestrande Zennestroom in de lege tanker gepompt. De Zennestroom werd hierdoor lichter en kon omstreeks 05.15 uur in combinatie met het opkomende water gecontroleerd vlot komen.

Sleepboten hebben de Zennestroom versleept naar een steiger in de havenmonding van Terneuzen. Hier wordt het schip door duikers nader geinspecteerd op eventuele beschadigingen aan de romp. Afhankelijk hiervan zal Rijkswaterstaat besluiten of het schip verder mag varen.

Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Het korps landelijke politiediensten doet onderzoek naar de oorzaak van de stranding.

Zie ook:
- Tanker vastgelopen bij Terneuzen (24-01-2011)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren