Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
101 files van totaal 374 km

Straf na wilde politieachtervolging

Toegevoegd: 03-02-2011, 22.24 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag en 23-jarige inwoner van Sint Jansteen een taakstraf van 200 uur, een rijontzegging van twee jaar waarvan een jaar voorwaardelijk, een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en het betalen van een schadevergoeding va 1400 euro opgelegd.

Het Openbaar Ministerie had een celstaf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk gevorderd en de conform opgelegde rijontzegging geëist. In de avond van 24 mei 2009 zorgde de man voor een dollemansrit in zowel België als in de omgeving van Hulst en wist iedere keer weer te ontkomen aan de blokkades.


Uiteindelijk reed hij zich in België vast in een blokkade en kwam er een einde aan de dollemansrit.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anti-Blondi (4-2-2011 om 20:03)
Blondi, waar zit jouw verstand? Misschien in de achterbak van de snelheidsduivel? Als die mijnheer gewoon was gestopt toen hem dat bevolen werd, was het niet uit de hand gelopen. Helaas is de straf wederom te laag en zullen wij op moeten passen als mijnheer weer de weg op gaat. Wees gewaarschuwd!
Tom (4-2-2011 om 16:55)
@ Frans: zelfs in België mogen ze een verdachte van de weg drukken en gebruiken ze spijkermatten. Wat mij betreft zou dat in Nederland ook moeten kunnen. Als je niets te verbergen hebt stop je toch wel voor de politie. Blondi snapt het idd niet helemaal!
Frans 1 (4-2-2011 om 10:36)
Gelukkig zit er geen Blondi bij de politie en mag Blondi blij zijn dat men die lui hier nog niet van de weg mag afrijden zoals in de VS. Je hoort gewoon te stoppen voor de politie en je niet schuldig te maken aan wegpiraterij.Eigen schuld,dikke bult.
Revehe (4-2-2011 om 08:14)
Veel, veel , veeeeeel te lage straf. AANPAKKEN !! DIT SOORT LUI
Souburger (3-2-2011 om 23:24)
Eis was anderhalf jaar brommen, en half jaar voorwaardelijk.. Uitspraak: 200 uurtjes papiertjes prikken... Kabinet is rechts, maar de macht zit nog steeds op links met deze wereldvreemde rechters..
Blondi (3-2-2011 om 23:14)
Eigenlijk is de politie meer schuldig die jagen de zaak zo op
Cookie-instellingen beheren