Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Extra controles Koegorsstraat

Toegevoegd: 08-02-2011, 18.45 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In de Koegorsstraat in Terneuzen zijn in de afgelopen twee weken drie 'bijna ongelukken' gebeurd. Er wordt daarom extra gecontroleerd.

Bij de genoemde incidenten zijn fietsers geraakt door spiegels van auto's. Fietsers fietsen in de Koegorsstraat volgens de politie tijdelijk op de weg waar ook de automobilisten rijden. Er staan geen strepen op de weg. Dit heeft te maken met de nieuwbouw die daar gerealiseerd wordt.


Ondanks het feit dat er een snelheidsbeperking geldt, houden niet alle automobilisten zich aan de ter plaatse aangeduide maximumsnelheid (30 of 60 kilometer per uur). Dit is gebleken bij snelheidscontroles die op die plaats zijn gehouden. Vorige week nog is er een rijbewijs ingevorderd van een automobilist uit Sas van Gent die 57 kilometer te hard reed (117 kilometer per uur waar 60 kilometer per uur is toegestaan).

De Zeeuwse politie vindt dat de veiligheid van de fietsers in het geding komt en gaat de komende tijd dan ook regelmatig controleren. Bij de incidenten van de afgelopen twee weken is overigens niemand gewond geraakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sjaak (23-3-2011 om 20:50)
Automobilisten gewoon de spiegels inklappen als ze door de koegorsstraat rijden
Marina (9-2-2011 om 15:03)
Meld dit even bij de Fietsersbond Zeeuws Vlaanderen, wij hebben steeds contact met de wegbeheerders en samen staan we sterker, wi pleiten al jaren voor een betere verbinding richting Terneuzen. Sluipverkeer moet zo ie zo van deze weg, knip erin!!
Gert (9-2-2011 om 08:33)
Goed dat daar gecontroleerd wordt. Ik fiets altijd al 1 tot 1,5 meter uit de kant van de weg. Dan dwing je bij tegenliggers de auto's al om achter je te blijven, uitgezonderd de kamikazechauffeurs. Fiets je strak langs de kant dan passeert iedereen je zeer kort op spiegelafstand.
Fietser (9-2-2011 om 07:13)
Dit speelt al jaren!! Al voor de weg werd verbreed. Het is een sluipweg, vooral voor mensen uit Axel, richting Terneuzen, de brug bij Sluiskil. Er zijn nog steeds geen wegmarkeringen. De gemeente zegt dat fietsers moeten omrijden over Schapenbout. Dit is voor velen enkele km verder, maar veiliger???
Piet (8-2-2011 om 22:23)
"Fietsers fietsen in de Koegorsstraat tijdelijk op de weg waar ook de automobilisten rijden" Ze hebben al jaren geen andere mogelijkheid dan op de rijbaan te fietsen, er is nooit een fietspad geweest !!!!!
Menno van der Veldt (8-2-2011 om 21:32)
"Fietsers fietsen in de Koegorsstraat TIJDELIJK (?!) op de weg" Deze gevaarlijke situatie doet zich al jaren voor hoor ! Verschillende emails heb ik er al aan verspild richting gemeente Terneuzen ! Eind 2009 komt er een fietspad meneer, het is nu begin 2011 en ik zie nog steeds niets. Vooral de heren chauffeurs van een bepaald Belgisch steigerbouwbedrijf denken op een straten-circuit rond te rijden !
Cookie-instellingen beheren