Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Jongeman rijdt fors te hard

Toegevoegd: 08-02-2011, 18.48 uur
Door: Roland de Jong
RITTHEM - Agenten hebben vanmiddag rond 12.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 17-jarige jongen uit de gemeente Goes.


De jongeman reed op zijn brommer over de Ritthemsestraat in Ritthem. Ter plaatse geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. Uiteraard is dat niet voor brommers het geval, zij mogen maximaal 40 kilometer per uur.

Er is een meting gedaan over ruim 600 meter. De agenten kwamen uit op een gemiddelde snelheid van 86 kilometer per uur, na correctie 83 kilometer per uur. Dit betekent een overschrijding van 43 kilometer per uur.

De politie heeft het rijbewijs van de jongeman direct ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leon (9-2-2011 om 23:03)
Wat ik niet begrijp is dat een auto en een motor een belachelijk en onnodige hoge max snelheid hebben. Dit nodigd uit om hard te rijden. En dan vervolgens over brommers zeuren dan ze te hard rijden. De brommer mag zelfs niet harder kunnen rijden dan 45 km/h.
Brommer (9-2-2011 om 21:53)
Ten eerste wordt iedere brommer ook gemaakt voor 80 km in italie dus het frame kan het aan en nu je ook praktijk moet doen voor je rijbewijs vindt ik toch dat ze wel wat harder mogen om beter met het verkeer mee te kunnen en niet op een fietspad met 45 km langs een fietser is ook hard
Willem (9-2-2011 om 21:24)
Had vroeger een Honda SS50. was een 4takt. liep na een klein beetje prutsen ruim 100km/ h. en maakte geen herrie. maar ja, dat is alweer ruim 40 jr geleden en de politie lette er niet op. was ook nog niet zo druk op de weg zoals nu. nooit ongelukjes gehad. waren prima brommers en geen mengsmering.
Nina (9-2-2011 om 21:11)
Weet je wat ik dus niet snap.. dat brommers wel worden gepakt maar heel vaak die automobilisten tegenwoordig harder dan normaal en als sominge wat raken dan rijden ze gewoon door..laten we het daar eens over gaan kijken. nee brommers die te hard gaan is ook niet leuk..maar autos al helemaal niet
Harry (9-2-2011 om 21:07)
Stoere praat over hoe hard alles wel kan, nog stoerdere praat 'ga toch boeven vangen'.... en morgen rijden ze je kind van de fiets af óf worden ze geschept door een auto (ff niet gezien bij het rechtsaf slaan) en NATUURLIJK zijn dan de rapen gaar... want wie gaat dán betalen??????
Tom (9-2-2011 om 18:41)
Bijna alle bromfietsen van deze tijd hebben een motor die al ontwikkeld is om snelheden tot 90 km/h te behalen. Helaas worden de voor Nederland bestemde exemplaren voorzien van een uitlaatrestrictie, waardoor ze niet harder meer gaan dan zo'n 50 km/h.
Cookie-instellingen beheren