Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 28 km

Straf voor bijstandsfraude

Toegevoegd: 09-02-2011, 19.34 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een 58-jarige vrouw uit Nieuwerkerk die ervan werd verdacht negen jaar lang (2001-2010) bijstandsfraude te hebben gepleegd is daarvoor woensdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden opgelegd.

Tegen de vrouw was een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden gevorderd. De vrouw had een een-ouder-uitkering en niet opgegeven dat haar 49-jarige ex-man regelmatig bij haar verbleef en haar woning zijn hoofdverblijf was.


Haar ex - die profijt zou hebben genoten van haar uitkering - werd daarvan vrijgesproken. Volgens de rechtbank had de man niet geweten dat de vrouw een een-ouder-uitkering had. Tegen hem was een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden geëist.

De raadsman van de vrouw heeft hoger beroep aangekondigd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Carolien (11-2-2011 om 00:14)
@ Werken voor je centen. Ja, ik wist het.....maar ik houd niet van verraden. Ik bedoel er mee, dat er al 2x een onderzoek is gedaan en dat is dan niet goed genoeg gedaan. Als ze b.v. zijn huis een paar dagen in de gaten hadden gehouden, was het opgevallen dat hij nooit thuis kwam. Simpel genoeg.
Brechtje (10-2-2011 om 15:59)
En wat zou die werkstraf dan inhouden gezellig ergens koffie drinken en een beetje kletsen laat ze dan eens echt werken kunnen ze gelijk de bijstand uit
Ik werk wel voor mijn centen maar ... (10-2-2011 om 14:36)
Pff Gianna Wat een duper domme reactie. Baal verschrikkleijk van die lui die niet werken en steum krijgen... Kijk eens in wat voor auto's die lui rijden. Alles wat geld opbrengt uit dat huis halen van alle 2 dan leren ze het wel af.En laat ze maar putjes of iets vies gaan doen werken moeten ze.
Werken voor je centen! (10-2-2011 om 13:57)
@Carolien: misschien konden ze het zo lang verborgen houden omdat niemand zijn mond open trok. Te lezen aan jouw bericht wist ook jij het. Heb jij iets gedaan om deze fraudeurs te stoppen? Dan heb je mijn complimenten. Zo niet; dan heb je mijn kritiek. Ik ben het zat te betalen voor die luie etters.
Ik werk voor mijn centen (10-2-2011 om 12:52)
En weer kunnen wij werkende burgers er voor op draaien. Verander de wetten, zodat we er eindelijk iets tegen kunnen ondernemen. Dat slappe gezeur dat we wettelijk weinig kunnen ondernemen tegen dergelijke fraudeurs is te dom voor woorden. En dan vindt men het gek dat het op grote schaal voor komt.
Jc (10-2-2011 om 12:34)
Nounou als dat de straf is wat let een ander het dan ook gewoon te doen steld toch niks voor pff
Cookie-instellingen beheren