Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Straf ernstig ongeluk valt hoger uit

Toegevoegd: 10-02-2011, 19.13 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval in de avond van 23 april 2010 heeft donderdag de rechtbank in Middelburg een 21-jarige Middelburger veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur waarvan veertig voorwaardelijk en een rijontzegging van acht maanden.

De straf was beduidend hoger dan de 40 uur en een rijontzegging van vier maanden die de officier van justitie had geëist. Op de bewuste avond reed de veroordeelde met een aanzienlijke snelheid door de bebouwde kom van Sint Laurens in de richting van Vrouwenpolder.


Hij wilde een voorligger inhalen en passeerde daarbij een verkeersheuvel aan de linkerzijde. De daaropvolgende knik in de weg zag hij over het hoofd en raakte in een slip. De auto belandde vervolgens ondersteboven in een sloot. De passagier van de Middelburger, zijn beste vriend, liep daarbij een ingedeukte rugwervel op en kan nog steeds niet werken.

De Middelburger zelf kwam er met een gebroken sleutelbeen vanaf.

Zie ook:
- OM wil taakstraf na zwaar ongeluk (27-01-2011)
- Gewonden bij ongeluk Sint Laurens (23-04-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (12-2-2011 om 09:55)
@ Jo: Nooit van dat spreekwoord gehoord "door schade en schande wordt men wijs"? Misschien heeft hij nu zijn lesje geleerd.Ik vind zulke radicale reacties als die van U een beetje eng....Zelf nooit buiten het boekje gegaan zeker?
Schoonhooghe (12-2-2011 om 09:14)
Nu valt de straf hoger uit in plek van lager dat laatste het meeste geval is bij een hogerberoep
Jo (11-2-2011 om 08:58)
Zo iemand moet je nooit meer zijn rijbewijs geven. Klaar
Cookie-instellingen beheren