Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Traumateam vliegt ook 's nachts

Toegevoegd: 17-02-2011, 22.28 uur
Door: Roland de Jong
ROTTERDAM - Het Mobiel Medisch Team van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam kan met ingang van deze week ook 's nachts gebruikmaken van de traumahelikopter. Het team was al 24 uur per dag inzetbaar, maar maakte tot voor kort gebruik van een auto in het donker.

Vanaf vandaag kan het Mobiel Medisch Team (MMT) van het Traumacentrum Zuid West Nederland in het Erasmus MC ’s nachts gebruikmaken van de traumahelikopter, vanaf Rotterdam The Hague Airport.


Vorig jaar verleende het ministerie van VWS toestemming om de inzet van alle MMT’s in Nederland te verruimen. De teams moesten eerst worden opgeleid om in het donker te kunnen vliegen. Ook moesten de traumahelikopters worden aangepast. Omdat nu ook de MMT’s van Amsterdam en Nijmegen ’s nachts kunnen vliegen, en vanaf april ook Groningen, is heel Nederland 24 uur per dag gedekt.

Het MMT is sinds twee jaar 24 uur per dag paraat. Tot nu toe werd voor de nachtelijke inzetten gebruikgemaakt van een MMT-voertuig om het team ter plaatse te brengen. Afhankelijk van afstand, verkeerssituaties en weersomstandigheden, kan het MMT nu kiezen voor het vervoersmiddel dat het snelst ter plaatse is: het MMT-voertuig of de traumahelikopter. Met de inzet van de helikopter is het werkgebied van het MMT in het donker even groot als overdag.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees T (18-2-2011 om 17:08)
Het is zeker geweldig nieuws. Het was al van de gekke dat ze snachts niet mochten vliegen, alsof er snachts geen ongeluk kan gebeuren. Wat echter wel lastig is dat de brandweer er steeds voor uit moet rukken. Er zou een bedrijfs brandweer moeten komen om de brandweer te ontlassten.
Ed (18-2-2011 om 15:11)
@P.Snot Waarom hebben wij liever de mug uit Brugge? Wat is er mis met onze lifeliners? :P
Martijn (18-2-2011 om 14:11)
Kees ging om een proeflanding, binnenkort volgt er volgensmij ook 1 in terneuzen.
M..... (18-2-2011 om 12:40)
Gelukkig.....!! Was hij er 11 jaar geleden maar al ,dan had mijn broer misschien nog geleefd....
Kees (18-2-2011 om 09:07)
Afgelopen maandag was er al s'avonds één op weg naar het ziekenhuis in Goes. Volgens P2000 moest de brandweer standby staan bij het heliplatform.
P.Snot (18-2-2011 om 07:47)
@Mar: Ja dit is absoluut geweldig nieuws!, behalve voor de inwoners van west Zeeuws Vlaanderen want die hebben liever de helikopter uit Brugge ;)
Cookie-instellingen beheren