Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 62 km

Reeks auto-inbraken Vlissingen

Toegevoegd: 27-02-2011, 15.56 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De reeks auto-inbraken in Vlissingen is nog niet ten einde. Tussen vrijdagmiddag en zaterdagmiddag zijn twee auto's opengebroken.

Tussen vrijdagmiddag 16.10 uur en vrijdagavond 20.00 uur werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de parkeerplaats aan Zwanenburg in Vlissingen. Uit de auto is een mobiele telefoon van onbekende waarde weggenomen. Er werd een ruitje vernield. Het totale schadebedrag is onbekend.


Tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagmiddag 12.00 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Van Dishoeckstraat in Vlissingen. Uit de auto is een autoradio met onbekende waarde weggenomen. Ook hier werd een ruitje vernield en is het totale schadebedrag onbekend.

Reeks inbraken
In de periode van 15 februari tot en met 24 februari zijn in totaal 18 al zeker aangiftes van auto-inbraak opgenomen door de politiemedewerkers van het wijkteam Vlissingen. De inbraken vonden veelal plaats op de parkeerterreinen aan de Scheldestraat en de Aagje Dekenstraat, de Kenau Hasselaarstraat, de Vredehoflaan, Koningsweg en het Stationsplein.

“Niet echt stille stukjes van de stad zou je zo zeggen, dus deze auto-inbreker(s) moet(en) wel heel brutaal te werk gaan”, zo laat de politie weten. “Uit veel van deze aangiftes blijkt dat er een ruitje wordt ingeslagen door de dader(s) en dat die over het algemeen navigatieapparatuur wegne(e)m(t)en.”

Niet alleen de auto's waar de navigatieapparatuur zichtbaar op de voorruit geplakt zit, zijn de klos. Ook de auto's waar de bestuurder zijn of haar TomTom in het dashboardkastje heeft gestopt of bijvoorbeeld onder de stoel heeft gelegd. “De dader zoekt gewoon totdat hij 'beet' heeft”, aldus de politie.

Dat ook auto's ten prooi vallen waar de waardevolle spullen niet op het zicht liggen, is volgens de politie eenvoudig te verklaren. “Aan de buitenkant van een auto is meestal heel goed te zien dat er een zuignap op de voorruit zit of heeft gezeten. Een auto-inbreker weet dan dat de kans heel groot is dat er navigatieapparatuur in de auto aanwezig is. Ons advies is dus: neem uw navigatieapparaat mee uit de auto.”

Als u iemand verdacht ziet rondscharrelen tussen geparkeerde auto's, bel dan de politie op 0900-8844. Onthoud het signalement van de verdachte persoon goed en geef dit door aan de meldkamer. Ziet u iemand die daadwerkelijk in een auto aan het inbreken is? Meld dit dan via 112. Onthoud het signalement van de dader en geef dit door aan de politie. Onthoud ook goed of de dader gebruik maakt van een voertuig en wat voor voertuig dit is. “Op deze manier moet(en) de auto-inbreker(s) toch een keer tegen de lamp lopen”, zo denkt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren