Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Celstraf geëist voor misbruik dochter

Toegevoegd: 28-02-2011, 21.33 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen een 42-jarige man uit 's Gravenpolder is maandag een celstraf van achttien maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist. De man wordt ervan verdacht zijn - vandaag 16-jaar geworden dochter ruim drie jaar lang seksueel te hebben misbruikt.


Het misbruik begon volgens de man spelenderwijs met het betasten toen zij elf jaar was en ging van kwaad tot erger. De zaak kwam aan het rollen toen het meisje het misbruik aan haar vriendin vertelde. Die vertelde het aan haar moeder, die weer aan de huisarts en die maakte er melding van bij het Advies en Meldpunt Kindermisbruik (AMK).

In eerste instantie leek het er op dat der zaak -na familieberaad- binnenshuis zou blijven, maar het meisje deed alsnog aangifte. De man heeft zich tot zijn aanhouding op 22 september onder behandeling gesteld. Sinds die dag zit hij in voorarrest.

De man zegt zich weinig van zijn seksuele vergrijp te kunnen herinneren. In het verleden heeft de man zich ook al vergrepen aan toen twee minderjarige zusjes van zijn echtgenote. De uitspraak is op 14 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
H. (4-3-2011 om 17:01)
@Karel:Arme dader?kom op zeg,wat hij gedaan is daar moet ie zich voor schamen! Sorry hoor,hereniging? vader en dochter weer bij elkaar in één huis? Meisje moet dan elke keer tegen die smeerlap aankijken? Nee, Karel je hebt het echt verkeerd begrepen allemaal! Hij valt al 20 jaar in herhaling hoor!
Mar (4-3-2011 om 09:32)
@ Karel: Er is hier maar één ding verkeerd....en dat is wat de dader deed!!! Arme dader????? Arme meisjes!!!!!
Karel A Molenkamp (3-3-2011 om 13:41)
Wat een nare reacties. Hopelijk is deze lieve man weer snel terug thuis bij zijn gezin. Een snelle hereniging van vader en dochter zal het verwerkingsproces ten goede komen. Er moet ook eens aan de arme dader gedacht worden. Niemand had dit toch verwacht? Sommige mensen denken zo. verkeerd!
Mar (2-3-2011 om 22:06)
@ een zeeuw:zalvende woorden...waar heb ik die meer gehoord? Ik vind het een beetje teveel gevraagd om medeleven met de vader te tonen. Verder blijf je nogal vaag...je doet het voorkomen alsof je meer weet maar niks kwijt wil. Reageer dan niet.
John (2-3-2011 om 16:20)
Dus volgens een zeeuw zit deze vader onterecht vast,18 maanden dus 6 maand voorwaardelijk 1jaar cel met aftrek van voorarrest komt hij over een half jaar vrij,en ik altijd maar denken dat kerk mensen zo netjes zijn,maar alles moet binnen de muren blijven,op sluiten en nooit meer los laten. Gr john.
Dotje79 (2-3-2011 om 13:43)
Belachelijk lage straf ! het kind heeft levenslang !! voor een verkeers overtreding zijn de straffen hoger snap niet dat dit kan in een land als dit. en nog eens niet het eerste slachtoffer maar de zoveelste . schandelijk rechtsgang je moet je schamen omdat zo te noemen!!!!!!!!!!
Cookie-instellingen beheren