Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie Zeeuwen vermist op zee

Toegevoegd: 02-03-2011, 09.41 uur - Update: 02-03-2011, 14.42 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - Na het kapseizen van een Belgische vissersboot op de Noordzee bij het Franse Duinkerken (Dunkerque) zijn enkele opvarenden vermist. Het gaat om drie mensen uit Arnemuiden.

De uit Nieuwpoort afkomstige garnalenkotter Nieuwpoort 28 kapseisde dinsdagavond ongeveer 25 mijl uit de kust. Volgens Franse media kwam er rond 22.00 uur een noodsignaal binnen bij het bewakings- en reddingscentrum Cross in Gris-Nez. Ook verdween rond die tijd het schip van de radar. Hierna werd tot even voor vijf uur vanochtend uitgebreid gezocht naar de drie opvarenden.


Er werden twee Seaking helikopters uit Koksijde (B), duikers, reddingsboten van de Franse reddingsmaatschappij SNSM, sleepboten en politieboten ingezet. Ook zochten drie Franse vrachtschepen mee. Verder was ook de Franse marine present. De Belgische Kustwacht stuurde vanuit Oostende en Nieuwpoort in totaal vijf schepen naar de plek des onheils.

De duikers zouden tot in de stuurhut van het schip zijn geweest, maar daar werd niemand aangetroffen. Vandaag wordt opnieuw verder gezocht. Bij de nieuwe zoekactie worden onder meer een helikopter en een ingehuurde sleepboot ingezet. RTL Nieuws meldt dat ook zo'n tien tot twaalf collega-kotters op zoek zijn naar de vermisten.

Dinsdag kwamen voor de kust van Bretagne nog drie andere vissers in problemen. Ook hun schip zonk. De drie werden echter al na ongeveer twintig minuten gered uit het met 10 graden toch wel erg koude water. Volgens de Nederlandse kustwacht is er - mede vanwege de watertemperatuur - weinig hoop voor de vermiste Zeeuwen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fam de maillie (5-3-2011 om 23:11)
Wij leven mee met alle de fam,vrienden,kennisen wij hopen dat ze snel gevonden worden,
Richard ras z 402 (5-3-2011 om 21:12)
Beide familie,s wil ik onze oprechte deelneming toewensen in dit smartelijke verlies. wij gedenken jullie in onze gebeden richard en anneke z 402
Westkapelle (5-3-2011 om 17:33)
Wij bidden de naaste familie en alle andere betrokkenen Gods onuitsprekelijke kracht en troost toe.
Joost (4-3-2011 om 09:17)
Ik leef met de familie van de jongens mee maar het komt ook lekker over voor de familie als je zegt dat er weinig hoop is
Maria (zus van Chris en Mark) (4-3-2011 om 05:42)
Lieve mensen, Het doet ons, als families erg goed dat er zoveel meeleven is, in welke vorm dan ook. Dank daarvoor. We voelen ons daar ook door gesteund. Het is voor ons bijna niet mogelijk om verder te gaan, al zal dat wel moeten !!
J&V uit Middelburg (3-3-2011 om 00:10)
"O wil verhoren onze bee, voor hen die zijn in nood op zee..." Zoals iemand hier al heeft gezegd: biddend en hopend op een wonder, maar vrezend voor het ergste. Heel erg veel sterkte en Gods troost en kracht gewenst in deze tijd.
Cookie-instellingen beheren