Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Vlissinger dreigde met bloedbad

Toegevoegd: 03-03-2011, 23.36 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Liefde maakt niet alleen blind, maar ook doof. De 19-jarige Vlissinger, die zich donderdag voor de rechtbank in Middelburg moest verantwoorden had bij zijn vorige veroordeling een contactverbod met zijn vriendin opgelegd gekregen en dat had hij óf aan zijn laars gelapt óf hij had niet goed geluisterd.

Deze keer had hij wederom het meisje op wie hij verliefd was via een chatprogramma bedreigd en zelfs gedreigd op haar school een bloedbad aan te richten. En dat allemaal omdat zij zijn berichten negeerde.


Temee daar de Vlissinger ondanks zijn jonge leeftijd al wordt gerekend tot de categorie actieve veelplegers, was voor officier van justitie W. Smeenk dan ook de maat vol. Zij eiste de ISD-maatregel tegen hem, ofwel twee jaar in een inrichting voor stelselmatige daders en daar gebruik maken van de mogelijkheden die daar worden geboden om als een beter mens de maatschappij weer in te stappen. Raadsman E. Smit reageerde teleurgesteld op de eis van de officier.

Hij had verwacht dat er alternatieve mogelijkheden onderzocht zouden zijn en verbaasde zich er over dat de verslavingsreclassering zonder motivering  ongemotiveerd had geadviseerd dat de ISD-maatregel 'wenselijk was'. De Uitspraak is op 17 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (9-3-2011 om 06:29)
@john, dat is wel erg kort door de bocht om te zeggen dat veelplegers hun premies niet betalen ook die van de zorg niet. Dat is iets dat kan je niet weten er zijn tegenwoordig een helehoop mensen die hun premie niet kunnen betalen.
John (8-3-2011 om 19:12)
Inderdaad @Mar Heb het over pro-deo advocaten , Een rechtsbijstandsverzekering , verplichten is een goed idee . Daar veelplegers vaak ook niet eens hun zorg verzekering betalen . En de mensen die er door mishandeld worden , aanspraak moeten maken op de zorg , wat ook veel ellende voor de slachtoffers is en geld kost . Dan zullen deze veelplegers ook hun rechtsbijstandsverzekering niet betalen . Dan dus ook geen Advocaat . Perfect laat ze maar brommen .
Mar (6-3-2011 om 10:36)
@ John; jij hebt het over pro-deo advocaten neem ik aan? DAT zou eens ter discussie moeten staan! Je hebt tenslotte zoiets als een rechtsbijstandverzekering; die zou je verplicht kunnen stellen; dan ziet het kostenplaatje er al heel anders uit.
Mar (6-3-2011 om 10:26)
@ Beau: Je ziet het nog steeds niet he...het werk van een advocaat heeft NIETS te maken met zijn persoonlijke mening! kijk naar advocaten van topcriminelen; die staan ook niet achter de daden van hun cliënt!Een rechter beslist; zou die hierin meegaan dan is HIJ ongeloofwaardig!
John (5-3-2011 om 14:21)
@Mar het is inderdaad waar dat , iedereen nog recht heeft op een Advocaat , Maar hoelang nog , het bedrag dat deze lieden krijgen gaat fors omlaag , ! Dat is maar goed ook , allemaal van onze Belasting centen ! Voor dit soort Tuig ! Een Advocaat ! Afschaffen dus.
Beau (5-3-2011 om 09:01)
@ Mar: Ik snap ook wel dat hij zijn werk ''gewoon'' doet maar dat wil nog niet zeggen dat hij als mens geen geweten heeft. Advocaat zijn is niet gewoon je werk, dat is achter iets staan waar jezelf in gelooft. En als je een veelpleger vrij probeert te krijgen ben je niet geloofwaardig!
Cookie-instellingen beheren