Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 109 km

Zes drankrijders in een nacht betrapt

Toegevoegd: 05-03-2011, 15.46 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Door de politie zijn afgelopen nacht de rijbewijzen ingevorderd van zes automobilisten omdat zij dronken achter het stuur zaten.

 

Vrijdagavond werd het rijbewijs ingenomen van een 45-jarige automobilist uit Belgié. Een 33-jarige automobilist uit de gemeente Kruiningen had hem rond 20.15 uur slingerend over de A58 zien rijden. Toen de Belg bij pompstation Selnisse stopte, sprak de automobilist hem aan op zijn rijgedrag. Bleek dat de Belg onder invloed van alcohol was.


De 33-jarige man belde de politie om melding te maken van dit voorval. Terwijl hij aan het bellen was reed de Belg weg maar reed zich min of meer klem bij de wegwerkzaamheden ter hoogte van Waarde. De 33-jarige automobilist heeft toen zijn auto voor die van de Belg gezet en gewacht op de politie. Die nam de Belg mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Daaruit bleek dat hij vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

 

In Terneuzen zagen agenten vrijdag rond 21.30 uur een man in een geparkeerde auto zitten bij het winkelcentrum Zuidpolder. Tijdens aanspreken roken ze een alcohollucht waarop ze de man uitdrukkelijk verzochten vooral niet te gaan autorijden. Bleek te gaan om een 59-jarige Terneuzenaar. Een half uur later werd hij staande gehouden bij zijn woning. Had er toch voor gekozen om te gaan rijden. De Terneuzenaar werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd omdat hij meer dan drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

 

In Hulst reed vrijdag rond 23.00 uur een auto met piepende banden weg, de Steensedijk op en parkeerde daar zijn auto. De bestuurder stapte uit en probeerde het achterportier te openen. Dat mislukte en de man viel achterover. Een agent die hem aansprak, rook een flinke alcohollucht en verzocht de man mee te gaan naar het bureau voor een ademanalyse. De bestuurder, een 22-jarige man uit de gemeente Hulst, vond het nodig de agent te beledigen waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij teveel alcohol had gedronken en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

 

Op de Draaibrugseweg in Aardenburg werd zaterdag rond 00.30 uur een 20-jarige Belg betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Na verlaten van het bureau wilde hij afgezet worden bij zijn personenauto. Hij kreeg het uitdrukkelijke verzoek vooral niet te gaan rijden. Bleek dat hij hieraan toch geen gehoor had gegeven. Omstreeks 02.30 uur zagen agenten op dezelfde locatie een auto met de voorkant in de sloot staan. Bleek te gaan om de 20-jarige Belg. Hij vertelde dat hij zijn auto had willen keren en zo de sloot was ingereden. Hij werd opnieuw aangehouden. Dit keer werd proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs.

 

Op de Kloosterweg in Hulst werd zaterdag rond 01.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige automobilist uit die gemeente. Bleek dat hij drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

 

Op de Buthdijk in Axel zagen agenten zaterdag rond 03.00 uur een Belgische personenauto uiterst links rijden op de linkerrijstrook. De bestuurder, een 46-jarige Belg, werd aan de kant gezet. Uit de blaastest bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse gaf aan dat hij ruim drie maal de toegestane hoeveelheid had genuttigd. Ook hij is zijn rijbewijs kwijt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alfred (5-3-2011 om 21:07)
Ik kom uit Zeeuws Vlaanderen, maar ik moet je wel gelijk geven MV. Waaraan het exact ligt weet ik ook niet. Maar je kan 'ons' er niet op aan spreken dat er Belgen gepakt worden. ;)
MV (5-3-2011 om 16:16)
Valt wel op dat er veel van die zatlappen in Zeeuws Vlaanderen worden gepakt. Betere controle ofzo? Of gewoon idioten daar?
Cookie-instellingen beheren