Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boetes voor het rapen van oesters

Toegevoegd: 06-03-2011, 20.59 uur
Door: Manfred Berrevoets
WILHELMINADORP - Bij het Goese Sas in Wilhelminadorp werden zondagmiddag drie mannen uit Goes betrapt op het (verboden) rapen van oesters.

De politie trof de drie, 2 mannen van 34 en 1 man van 46 jaar, daar ter plaatse na een melding. In de auto lagen 12 zakken met oesters. De zakken hadden alle een gewicht van meer dan 15 kilogram per stuk.


De mannen kregen alle drie een bekeuring van tweehonderd euro en de oesters werden later teruggebracht naar de Oosterschelde.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (11-3-2011 om 10:03)
En dat vindt ik nou zo gemeen, als nog de boete betalen terwijl de oesters zijn terug gebracht, waarom? Gewoon met alles zo, moet je het terug brengen oke, wil je het niet, dan pas de boete.
Jan de Raper (7-3-2011 om 19:33)
Je mag 10 kg per persoon per dag aan schelpdieren rapen en dit uiteraard niet op percelen van vissers e.d.
VdVonck (7-3-2011 om 18:23)
Je mag best een paar oestertjes rapen om zelf op te eten. Maar om nu grootschalig oesters te gaan rapen voor (vermoedelijk) handel dan is het gewoon stroperij!
Jan de Wind (7-3-2011 om 14:32)
En dan gooien die overijverige Sjampetters die uitheemse rommel ook nog terug in het water zodat deze uitheemse plaag zich kan verspreiden. Dit is toch ook een overtreding van de Flora- en Faunawet.
Bert Schotsman (7-3-2011 om 14:01)
Ik sluit me volledig aan bij de twee vorige reageerders. Met dit soort ambtenaren begint N.L. op een bananrepubliek te lijken waar de ambtenaar de dienst uitmaakt en zich kunnen uileven in burgertje pesten zonder dat iemand in staat is om ze terug te fluiten.
H.F.M. Reuling (7-3-2011 om 12:35)
Ik snap niet waarom die wilde japanse oesters waar men zo graag van af wil, die niet geraapt mogen worden? Zolang je maar niet aan een perceel van de kwekers komt! Dit is weer een voorbeeld voen hoe de overheid met 2 maten meet. Discriminatie door de overheid.
Cookie-instellingen beheren