Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aanhouding wegens mestdumpingen

Toegevoegd: 09-03-2011, 19.33 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Maandag is een 38-jarige man uit de gemeente Goes aangehouden wegens overtreding van de wet milieubeheer, de wet bodembescherming en de wet economische delicten.


Tussen december 2008 en februari 2011 zijn er bij Politie Zeeland en andere (overheids)instanties diverse meldingen binnengekomen over mestdumpingen op de Oude Zeedijk en de Oude Veerdijk tussen 's-Heer Hendrikskinderen en Wolphaartsdijk en op de Koedijk in de gemeente Borsele.

Naar aanleiding van deze meldingen is door de politie in samenwerking met bijzondere opsporingsambtenaren van diverse diensten een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek bleek dat het in totaal om 22 illegale stortingen van paardenmest ging.

Het merendeel van deze illegale stortingen vond plaats in natuurgebieden met een beschermde status van bloem- en faunadijken. De landschappelijke en natuurlijke waarden van deze dijken zijn van bijzonder belang.

Het lange, intensieve onderzoek, heeft geleid naar de maandag aangehouden verdachte, de 40-jarige man uit de gemeente Goes. Hij heeft inmiddels bekend. De schade zal door de belanghebbenden worden verhaald. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

De schade zal door belanghebbenden worden verhaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fosforbom (11-3-2011 om 16:41)
@ vlissinger, ik weet niet wat thermphos hier mee te maken heeft, maar uw uiting dat thermphos een keertje fout zit, is gewoon belachelijk. ze zaten al weet ik niet hoe lang fout. het is gewoon helemaal een foute bedoeling daar, met die connecties met de russische wapen maffia..
. (11-3-2011 om 10:39)
Toch is het moeilijk je mest kwijt te kunnen. we hebben nu gelukkig na 3 jaar een bestand van mensen die mest willen hebben.en kunne t bij d boer kwijt. wij hebben dan maar mest van 2 pony's maar moet je nagaan als je er meerdere hebt.
Mar (11-3-2011 om 08:59)
Als je er paarden en geiten op na wil houden zorg dan ook zelf voor de troep en loos dat niet in beschermde natuurgebieden; daar moet je zuinig op zijn. Vraag eens wat maneges en kinderboerderijen b.v. er mee doen; je komt er vast wel uit.
Vlissinger (10-3-2011 om 23:55)
Loop niet zo te zeiken over thermphos, dat bedrijf bestaat al zoo lang, ze maken 1 fout na zoveel jaar en dan loopt gelijk iedereen te zeuren er over. Ze hebben er genoeg aan gedaan om het weer goed te krijgen en doen dat nog steeds. Kijk liever naar wat ze goed doen! Dat is een hele hoop!!
Jop (10-3-2011 om 20:09)
Dat waren niet zo maar een paar karren het lag overal Je kan je mest wel kwijt maar ga het dan vragen bij boeren of aan mij ik weet mensen met volkstuinen en heb een volkstuin van een halve hectare dus zet je 06 erbij en we bellen
Mest en zo (10-3-2011 om 19:53)
Jaha en gelijk onderspitten in je eigen moestuin mag en is natuurlijk supergoed ,maar om de mesthoop te deponeren gelden bepaalde normen(betonnen vloer etc) zodat de stoffen niet in de aarde komen......zijn ze in de moestuin toch ook??beetje raar!!?
Cookie-instellingen beheren