Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

1,5 jaar en tbs in hoger beroep

Toegevoegd: 10-03-2011, 13.03 uur
Door: Roland de Jong

DEN HAAG - Het Gerechtshof te Den Haag heeft vandaag een 23-jarige man uit Middelburg, conform de eis van de advocaat-generaal, veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor onder andere het met een mes in het gezicht steken van een medewerker van een drogisterij.

De man deed dit nadat de winkelmedewerker hem wilde aanhouden ter zake van de door hem gepleegde winkeldiefstal. De veroordeling is daarnaast voor vernieling van een scooter, verzet bij aanhouding en belediging van agenten.


De rechtbank te Middelburg veroordeelde de man voor deze feiten tot 2 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De advocaat-generaal heeft in hoger beroep een lagere gevangenisstraf geëist dan door de rechtbank is opgelegd omdat deskundigen in hoger beroep hebben geconcludeerd dat de verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar is.

Het Gerechtshof heeft de advocaat-generaal in zijn strafeis gevolgd.

Zie ook:
- 10/03/2011: Eis: anderhalf jaar cel en tbs
- 09/03/2009: Winkeldief steekt Middelburger in gezicht


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (11-3-2011 om 09:07)
@ Rob: En vandaar dus TBS met dwangverpleging. En voor iedereen die de "straf" te licht vind; verdiep je maar eens in het bovenstaande begrip.......dan kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat dit (terecht) een behoorlijk zware maatregel is.
Mike (10-3-2011 om 20:41)
Huh? Lees ik dat goed, 1.5 jaar? Belachelijk. Iemand in het gezicht steken is poging tot doodslag, toch?
Enthousiast (10-3-2011 om 14:55)
Oh nee he... Toch niet weer zo'n miezerig strafje... Echt om te huilen!
Jo (10-3-2011 om 13:38)
Trieste recht staat ...ik ben 2 x neergestoken en de rechter geeft de dader een geld boete ........ik geloof niet meer in deze rechtstaat.....en de rechters leren niet meer tegen wordig.
Rob (10-3-2011 om 13:24)
Mensen die niet toerekeningsvatbaar zijn moeten juist uit de samenleving worden gehouden en zeker bij dit buitensporige geweld.
Cookie-instellingen beheren