Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Wilde achtervolging bromfietser

Toegevoegd: 12-03-2011, 10.47 uur - Update: 12-03-2011, 12.05 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - Na een wilde achtervolging is afgelopen nacht in Oost-Souburg een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden.


Agenten zagen de jongen rond 02.30 uur met hoge snelheid en slingerend op zijn bromfiets over de Langeviele in Middelburg rijden. Hij probeerde aan de politie te ontsnappen en reed via de Beenhouwerssingel in de richting van de Koestraat.

Vervolgens reed hij de Schroebrug over, reed diverse straten in de Magistraatwijk door en reed de Oude Vlissingseweg op. Op stoptekens van de politie reageerde de jongen niet.

Inmiddels was door de meldkamer een motoragent opgeroepen. Hij was naast de jongen gaan rijden om hem tot stoppen te dwingen. Meerdere malen duwde de jongen de agent van zich af tijdens het rijden.

Inmiddels waren ze bij Groot Abeele gekomen waar hij door afzettingen reed. Omdat ze daar aan het bestraten zijn kon hij niet verder en viel op de grond. Hij rende vervolgens weg maar kon door de agenten in de Maasstraat overmeesterd worden. Bij aanhouding pleegde hij verzet en bedreigde een agent.

De jongen bleek onder invloed van alcohol te verkeren en is ingesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (15-3-2011 om 17:28)
@ Moeder: Fijn om te horen dat hij zich van zijn fouten bewust is. En ik vind het ook netjes van u dat u reacties teruggeeft. Ik wens jullie het beste voor de toekomst.
Nelly (15-3-2011 om 17:28)
@moeder...je hoeft je niet te schamen voor je kind nee...vind het goed dat u voor uw kind knokt...hij heeft een fout gemaakt en voelt zich er slecht door...hopelijk heeft hij iets geleerd en maakt hij geen domme fouten meer tenminste van dit soort...want...fouten maken we allemaal...groot en klein..
René (15-3-2011 om 08:53)
Op deze manier betaald de crimineel of dronkenlap de middelen die nodig zijn om de overtreders op te pakken. Zonder afweging te moeten maken welke asbakken ze dan op kunnen pakken. Dan zijn alle overtreders aan de beurt ! Dus: lik op stuk beleid!
René (15-3-2011 om 08:52)
Heel goed werk van de politie. Commentaar op de politie is makkelijk geleverd door mensen die alles beter weten en kunnen. Het zou fijn zijn om bij dit soort wetsovertreders het voertuig te mogen onteigenen en te verkopen, dit geld in een 'politie pot' te doen zodat de politie meer geld krijgt.
Marjolijn tissink (14-3-2011 om 21:29)
sterkte voor moeder en zoon gewenst.
DD (14-3-2011 om 19:19)
Dan had de bestuurder van die auto de volle laag gekregen, de politie had niks meer goed kunnen doen, en de familie van deze jongen had hier de condoleances in ontvangst kunnen nemen. Drank en verkeer: levensgevaarlijk!
Cookie-instellingen beheren