Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Helibeelden crisissituatie live te volgen

Toegevoegd: 15-03-2011, 19.47 uur
Door: Maximaal
MIDDELBURG - Hulpdiensten kunnen vanaf vandaag in de meldkamer en in het Regionaal Coördinatie Centrum (RCC) helibeelden tijdens crisis-en rampenbestrijding live bekijken.

In het gebouw van de Politie en de Veiligheidsregio aan Segeerssingel 10 in Middelburg is een vast grondstation voor de ontvangst van deze beelden geplaatst. Zodra er in Zeeland een politiehelikopter wordt ingezet, zijn de videobeelden nu snel en direct beschikbaar.


Naast crisissituaties worden de beelden ook gebruikt tijdens evenementen of voor opsporingsdoeleinden. Donderdag zal een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten een testvlucht maken. In het kader van Integrale Veiligheidszorg heeft Provincie Zeeland voor dit project een subsidie van 40.000 euro verstrekt aan de Veiligheidsregio Zeeland en Politie Zeeland.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren