Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 47 km

OM wil rijontzegging ongeluk

Toegevoegd: 21-03-2011, 20.41 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg wil dat een 56-jarige man uit Heinkenszand een taakstraf van veertig uur en een rijontzegging van zes maanden waarvan de helft voorwaardelijk krijgt opgelegd.

In de avond van 27 april vorig jaar wilde hij met zijn auto vanaf de Drieweg in Heinkenszand Clara's pad inslaan. Een tegemoetkomende vrachtwagen stopte en beiden wagens sloegen gelijktijdig linksaf..


Volgens de man uit Heinkenszand kwam er plotseling een motorrijder vanachter de vrachtwagen vandaan en viel er niets meer te ontwijken. De motorrijder liep onder meer een gebroken heup op. Volgens de officier van justitie had de man beter moeten opletten en had hij er rekening mee moeten houden dat er nog ander verkeer vanachter de vrachtwagen zou kunnen komen.

Uitspraak over veertien dagen.

Zie ook:
- Motorrijder gewond bij botsing (28-04-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
QuasiMoto (23-3-2011 om 00:47)
@Erik. Als iedereen beter zou opletten - dus ook de meneer die niet verder keek dan z'n neus lang is - zouden er (bijna) geen ongelukken meer gebeuren. Een ongeluk veroorzaken (ook zonder opzet!) is niet iets waar onverschillig over gedaan moet worden. Een fout kan iemand het leven kosten!
PPiraat (22-3-2011 om 23:13)
Hoewel ik ervan uitga dat deze man stom ongeluk heeft gehad, valt het mij op hoe snel motorrijders over het hoofd worden gezien. (vooral tijdens wintermaanden en slecht weer.) In Belgie en de UK is een prachtige campagne voor automobilsten vs motorrijders. Hier zou men meer bewustzijn moet krijgen.
Erik (22-3-2011 om 13:17)
Je zou bijna bang worden om in of op een motorvoertuig te stappen, als je een aanrijding krijgt, wordt je behandeld als een crimineel. Alsof die meneer uit Heinkenszand expres die motorrijder heeft aangereden. Als iedereen beter zou opl letten/denken had OvJ geen werk meer. Moet niet gekker worden.
Cookie-instellingen beheren