Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 25 km

165 Kreeften illegaal gevangen

Toegevoegd: 21-03-2011, 20.56 uur
Door: Roland de Jong

KATS - In de Oosterschelde is een illegale kreeftenopslag aangetroffen. Het gaat om 157 illegaal gevangen kreeften. Ze hadden geboeide scharen en enkele kreeften waren eidragend. Dat meldt de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA).


De kreeften werden aangetroffen ter hoogte van Kats. Ter hoogte van Ouwerkerk werden in 7 kreeftenvistuigen nog eens 8 kreeften met geboeide scharen aangetroffen. Het kreeftendepot en de vistuigen zijn in beslag genomen en de kreeften zijn teruggezet in de Oosterschelde. In totaal vertegenwoordigden de kreeften een geschatte marktwaarde van 4.600 euro. Tegen de twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Vanaf half juli tot en met 31 maart is het verboden om kreeft te vangen om zo de populatie van kreeft op peil te houden. Kreeften die tussen 15 juli en 1 april worden gevangen, moeten direct worden teruggezet. Voor eidragende kreeften geldt dat zij het hele jaar door direct moeten worden teruggezet. Dit vanwege de lange voortplantingscyclus van de kreeft. 

De controle op de vaste vistuigenvisserij werd uitgevoerd door de nVWA in samenwerking met vakspecialisten van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Renee (22-3-2011 om 23:22)
Dus als ik het goed begrijp mogen alleen tusse 1 april en 15 juli kreeften gevangen worden? En dan alleen met vergunning? We zien ze wel vaker kreeften vangen dus dat mag niet?
Jan de Wind (22-3-2011 om 09:45)
Stropende beroepsvissers die zaadkreeften meenemen. Goed gedaan jongens daar kan je trots op wezen.
Zaadkreeftje (22-3-2011 om 09:38)
Recreatieve fuikenvissers moesten hun vergunning inleveren tbv het aalbeheersplan door een lobby van de beroepsvissers. En wat gebeurt er nu. We gaan veel te vroeg (febr) vissen op kreeft en we gaan ook na het seizoen nog maanden vrolijk verder met het vangen van kreeft.
Jan P (21-3-2011 om 21:14)
Aanpakken dat soort handel...
Cookie-instellingen beheren