Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vier jaar geeist overval restaurant

Toegevoegd: 31-03-2011, 23.42 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Tegen drie Vlissingers in de leeftijd van 22,23 en 24 jaar is donderdag voor de rechtbank in Middelbrug elk een gevangenisstraf van vier jaar geëist. Ook eiste de officier dat ze een schadevergoeding van circa 15.000 euro betalen.

De drie worden ervan verdacht op 3 oktober vorig jaar een gewapende overval op het restaurant de Zeester op Hof Domburg in Domburg te hebben gepleegd. De overvallers gingen er met 10.000 euro vandoor.


Volgens de mannen, die ontkennen is een 17-jarige jongen uit Heerlen, die daar stage liep de kwade genius. Die zou alles hebben voorbereid en door zijn belastende verklaringen de drie erin hebben geluisd. Opvallend volgens de officier was het dan wel héél toevallig dat bij een van hen rolletjes met muntgeld werd aangetroffen en in de kamer van de Arnemuidse vriendin van de 22-jarige lag een zak met veel geld en - hoe toevallig - eveneens rolletjes muntgeld.

De zaak kwam aan het rollen toen de 24-jarige probeerde bij een supermarkt rolletjes muntgeld te wisselen. Rolletjes met muntgeld wordt overigens alleen verstrekt aan bedrijven en de rolletjes vertoon wel héél veel gelijkenis met die van Hof Domburg. Een van de raadslieden verweet de officier van justitie tunnelvisie en stelde dat het onderzoek niet deugde omdat alles was gericht op de verklaringen van de stagiair.

Tegen de stagiair werd - achter gesloten deuren - 55 dagen jeugddetentie, een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een taakstraf van 200 uur gevorderd. Uitspraak over 14 dagen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rosa (1-4-2011 om 14:14)
De straf mag hoger, het zal je maar weer overkomen en dit zijn gewoon hele verkeerde mensen, hard aanpakken dus!!!!!!!!
Anoniempje (1-4-2011 om 11:33)
Ohja, lekker relevant ook John :S En hoe gaan we de mensheid dan voorzien van stroom? Of ga jij fietsen op een hometrainer met een dynamo er tegenaan om iedereen van elektriciteit te voorzien? Links populistisch gebrabbel...
Bram (1-4-2011 om 02:42)
Misschien ook verstandig om in de (eind)veroordeling mee te nemen dat deze stagiaire niet geschikt is voor de Horeca. In dat beroep moet je zeker van andermans geld kunnen afblijven. Weg met die gozer. En voor het overige: schade vergoeding verhogen naar 3x € 15.000 en € 45.000 voor de stagiar.
Cookie-instellingen beheren