Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 32 km

Arrestaties bij staking Goes

Toegevoegd: 04-04-2011, 12.38 uur - Update: 04-04-2011, 21.17 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft in Goes zeker vier personen aangehouden na een scholierenstaking.

Volgens de politie ging een groep scholieren naar de Grote Markt om daar te protesteren. Tijdens de staking werden rond 12.00 uur twee jongens opgepakt voor het bezit van illegaal vuurwerk en het gooien met eieren. De twee zijn 12 en 13 jaar oud en komen uit Goes. Ook twee agenten werden met eieren bekogeld.


Rond 14.00 uur werden in de Singelstraat een 15-jarige jongen uit Goes en een 14-jarige jongen uit de gemeente Borsele aangehouden voor het gooien met vuurwerk en eieren. Van de kerk aan de Zusterstraat raakte één (en mogelijk zelfs twee) glas-in-lood ruitje vernield. De kerk is benaderd met het verzoek aangifte te doen.

In 2007 liepen scholierenstakingen in Goes en met name Middelburg flink uit de hand. Er werd toen door de politie hardhandig ingegrepen en ook toen moesten arrestaties worden verricht. Eén politieagent kreeg na de rellen een boete. Hij had onbeheerst in het rond geslagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (6-4-2011 om 22:59)
@ Ron@ld: Oké, duidelijk. Maar kon de rechtbank die beelden dan niet opeisen? Nee, anders hadden ze dat wel gedaan; misschien zou de wet daarop eens aangepast moeten worden.In feite is het toch gewoon inhoudelijk bewijsmateriaal?
Rona@ld (6-4-2011 om 20:14)
@ Mar: Vanwege de nieuwswaarde. Het scoort veel beter om de overheid in ee kwaad daglicht te stellen dan de jeugd die destijds een spoor van vernileing en verderf achter liet.
Mar (6-4-2011 om 08:11)
@ Inderdaad: Misschien kunt U eens proberen U te bedienen van een IETS minder grof taalgebruik? Ook dan komt de boodschap wel over hoor! Weet iemand trouwens WAAROM die beelden niet zijn vrijgegeven?
VdVonck (5-4-2011 om 22:42)
Dit is duidelijk een 'excuus' om niet in de klas te hoeven zitten! Helemaal triest dat hierbij de raampjes van een kerk moeten sneuvelen. De helft van het glas-in-lood zit al achter plexiglas verstopt. Het moet niet zo zijn dat alles voor van die snotneuzen moet worden verstopt en beschermd.
Ron@ld (5-4-2011 om 22:00)
@ scholten, als je niet weet waar je over praat hou dan je mond. Zie de uitleg van Mr Mikado!!!!!
Inderdaad (5-4-2011 om 13:44)
Inderdaad mr. Mikado. En die jongentjes gisteren wilde alleen maar vernielingen plegen en eieren gooien. Oh, ja en oh wee als je er iets van zegt, want dat kan toch niet en al helemaal niet slaan of duwen door het bevoegd gezag, want stel je voor. EEN SCHOP VOOR DR HOL HADDEN ZE MOETEN HEBBEN!!!!!
Cookie-instellingen beheren